Τι κι αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα λόγω της οικονομικής κρίσης; Τι κι αν κάθε βασικός επιστημονικός κλάδος έχει πλέον πολλά παρακλάδια; Οι Έλληνες γονείς παραμένουν σταθεροί και παραδοσιακοί όσον αφορά το επάγγελμα που θέλουν ν’ ακολουθήσει το παιδί τους.
Κάποτε η ιατρική ήταν πρώτη στις προτιμήσεις τους, αφού θεωρούσαν- και όντως ίσχυε στο παρελθόν- ότι αυτός ο ιατρικός και παραϊατρικός τομέας θα εξασφάλιζε μία καλή οικονομικά ζωή με κοινωνική ανέλιξη. Την ίδια άποψη είχαν και για όσους αποφοιτούσαν από το Πολυτεχνείο ή τη Νομική. Σήμερα όμως;
 
Και πάλι! Οι Έλληνες γονείς επιμένουν συντηρητικά αψηφώντας τους δείκτες της ανεργίας στο χώρο της ιατρικής, της νομικής και πολλών ακόμη επιστημονικών κλάδων. Μάλιστα έρευνα της εταιρείας HP έδειξε πως οι Ελληνες γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να γίνουν γιατροί κατά 15%.
Ακολουθούν με ποσοστό επίσης 15% άλλα επαγγέλματα επιστημονικού χαρακτήρα και του παραϊατρικού τομέα,  με 9% επιχειρηματίες (να κάνουν κάτι δικό τους ή να διατηρήσουν- εξελίξουν την οικογενειακή επιχείρηση), 5% αρχιτέκτονες, 4% δικηγόροι. Στις τελευταίες θέσεις των προτιμήσεων των Ελλήνων γονιών βρίσκονται τα επαγγέλματα του δημοσιογράφου και του ηθοποιού (γενικά ο χώρος του θεάματος) με ποσοστά 2%.

greekreporter.gr
 
Top