Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας επισκέφθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης.
Ο Ολυμπιακός δείχνει έμπρακτα και καθημερινά το κοινωνικό του πρόσωπο και ενώ βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμα Ίδρυμα. Στο πλαίσιο της «ερυθρόλευκης αγκαλιάς αγάπης», η ομάδα επισκέφθηκε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά, το οποίο φιλοξενεί 90 κορίτσια από 6 ετών και πάνω, προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ φροντίζει συνολικά περίπου 130 παιδιά. Την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Αρχηγός της Διεύθυνσης Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Γρηγόρης Γεωργάτος, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βασίλης Τοκάκης και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, Κατερίνα Μυλωνά. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Σύμβουλος Ταμίας Δ.Σ. του ιδρύματος, Πέτρος Χατζηιωάννου και η υπεύθυνη εθελοντισμού και προγραμμάτων, Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, που ανέλυσαν το έργο του Χατζηκυριάκειου κι ευχαρίστησαν τον Ολυμπιακό για τη συνεχή στήριξή του.
Οι Τοκάκης και Γεωργάτος παρέδωσαν το χρηματικό ποσό που θα ενισχύσει την προσπάθεια του Ιδρύματος. Ο πρώτος τόνισε πως «θέλω να σας εκφράσω τη χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ κοντά σας. Ο πρόεδρός μας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός στηρίζουμε το σπουδαίο έργο σας, γιατί το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δεν είναι μόνο ένα σημείο αναφοράς για την πόλη του Πειραιά και την Ελλάδα, είναι ένα κόσμημα. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική κοινωνία, έχει μεγαλώσει και αναθρέψει σε αυτόν εδώ τον χώρο χιλιάδες παιδιά όλες αυτές τις δεκαετίες, τα οποία είχαν την ατυχία να μην έχουν οικογένεια, αλλά είχαν την τύχη να έχουν εσάς ως οικογένεια.
Ο Ολυμπιακός να ξέρετε δεν είναι μόνο μία ομάδα, ένας αθλητικός σύλλογος. Ο Ολυμπιακός προσφέρει καθημερινά και είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας. Έχει αναπτύξει ένα έντονο κοινωνικό έργο με σκοπό να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία με δράσεις που άλλοτε βλέπουν το φως της δημοσιότητας κι άλλοτε όχι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Ολυμπιακός τελευταία έχει προχωρήσει σε μία πολύ σημαντική συνεργασία με τη Unicef, προκειμένου να συμβάλει για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο.
Είναι αυτό που λέει ο πρόεδρός μας, ο κ. Μαρινάκης, ότι πέρα από την Ελλάδα των δυσκολιών, υπάρχει η Ελλάδα της προσφοράς και της αλληλεγγύης και ο Ολυμπιακός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Γι' αυτό κι εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε οικονομική στήριξη, προκειμένου να συνεχίσετε το έργο σας και να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας». Από την πλευρά του ο Γεωργάτος δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη οικογένεια και είστε κι εσείς μέσα στην οικογένειά μας. Η κίνησή μας δεν είναι μόνο συμβολική. Ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια στηρίζει αυτές τις προσπάθειες κι εμείς έμπρακτα ερχόμαστε εδώ και σας δηλώνουμε ότι και στο μέλλον θα είμαστε συνέχεια μαζί σας».
 
Top