Μετά το 4-0, η ρεβάνς της Τρίπολης ήταν αγγαρεία! Ο Σέποβιτς όμως είχε κάτι να αποδείξει, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης (0-1) για τον Ολυμπιακό! Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Αστέρα για οφσάιντ και επιθετικό φάουλ!
Μετά την δεύτερή του νίκη στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν δύσκολα και οριακά εκτός έδρας με 1-0 χάρις στις αλλαγές του Μίτσελ με τον Ιμπαγάσα και τον σκόρερ Σέποβιτς να τους οδηγούν στο θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη οι Αρκάδες που προσπάθησαν αρκετά φωνάζουν για δύο τέρματά τους, που δεν μέτρησαν στον αγώνα.
Ντεμπούτο στο βασικό σχήμα για Πελέ, πως άρχισαν οι δύο ομάδες
Ο γηπεδούχος Αστέρας παρατάχθηκε με αλλαγές. Ο Γεωργακόπουλος ήταν ο γκολκίπερ, Λούι και Κυριακόπουλος τα μπακ, οι Ζησόπουλος και Σανκαρέ τα στόπερ, οι Σέτι, Εντό και Μουνάφο στον άξονα, στα χαφ οι Κάφα και Ναβάρο και στην κορυφή ο Χουάνμα.
Για τον Ολυμπιακό δέσποσε η παρθενική παρουσία του Πελέ στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Ως προς την διάταξη της ομάδας ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Σαλίνο, αριστερό ο Μπονγκ, τα δύο στόπερ ήταν οι Παπαδόπουλος και Παπάζογλου και στον άξονα ο Πελέ που έπαιξε πρώτη φορά ως βασικός με τον Ντινγκά. 
Στα δύο άκρα ήταν οι Μασάντο και Φουστέρ και πίσω από τον προωθημένο Ντομίνγκες ο Μήτρογλου. Εκτός από τους Αρκάδες λοιπόν και ο Ολυμπιακός είχε διαφοροποιήσεις στο βασικό του σχήμα στην ρεβάνς των δύο ομάδων.
Ανοιχτό παιχνίδι, φάσεις και από τους δύο και θετικός Πελέ
Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας και ο Ολυμπιακός προσπάθησαν να παίξουν πολύ ανοιχτά και επιθετικά. Και οι δύο ομάδες έβγαλαν φάσεις χωρίς όμως να έχουν κάποια πολύ μεγάλη ή κλασική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο.
Οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που ήταν πιο κινητικοί στο επιθετικό κομμάτι και πιο καλές φάσεις από ένα σημείο και έπειτα. Στο 21' ο Κάφα είχε χαμένο τετ α τετ με τον Μέγιερι να τον... νικάει αποκρούοντας την προσπάθειά του.
Οι γηπεδούχοι είχαν σαφώς πιο καλή ανάπτυξη από τον Ολυμπιακό και στον άξονα και στα άκρα. Από την άλλη τόσο το κέντρο του Ολυμπιακού όσο και ο Παπάζογλου με τον Μπονγκ αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα από την ταχύτητα και το πάσινγκ γκέιμ των παικτών του Βεργέτη.
Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν και αυτοί φάσεις. Κυρίως με τους Φουστέρ και Ντομίνγκες ενώ ο Πελέ που προσπάθησε αρκετά στο Α' μέρος είχε στο ενεργητικό του ένα καλό σουτ στο 30ό λεπτό. Ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Πελέ πάντως για πρώτο ματς βασικός ήταν αρκετά θετικός.
Φωνές Αρκάδων για ακυρωθέν γκολ και πέναλτι
Ο Αστέρας στο πρώτο μέρος διαμαρτυρήθηκε για τρεις φάσεις. Η κυρίαρχη ήταν του 42ου λεπτού οπότε και σκόραρε ο Ζησόπουλος. Δόθηκε οφσάιντ σε μία φάση όπου φάνηκε ο παίκτης των γηπεδούχων να είναι στην ίδια ευθεία με τον Σαλίνο. Ήταν σίγουρα μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Ήταν και πολύ δύσκολη και οριακή. Επίσης οι Αρκάδες φώναξαν για δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα στην μικρή περιοχή. Ως προς τα πέναλτι που ζητά ο Αστέρας δεν φάνηκαν να υπήρχαν παραβάσεις.
Ανεβασμένος και στο Β' μέρος ο Αστέρας, με αλλαγές ο Ολυμπιακός
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε αρκετά δυνατά και στην επανάληψη φωνάζοντας παρών με σουτ του Μουνάφο στο 46' που πέρασε λίγο έξω. Οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν διάθεση να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το 0-0 στον αγώνα.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη στην πορεία του Β' μέρους έκανε αλλαγές ενώ ορισμένες διακοπές στο ματς λόγω τραυματισμών και πτώσης της τάσης του ρεύματος χάλασαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ, δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βρήκε γκολ από Ιμπαγάσα και Σέποβιτς και 0-1
Ο Μίτσελ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον Ιμπαγάσα και τον Σέποβιτς αλλά και τον Βάις για να κάνει πιο δημιουργικό τον Ολυμπιακό και να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Σέρβος λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο απέδειξε πως το Κύπελλο του... πάει.
Στο 79' έπειτα από προσωπική ενέργεια απέφυγε τον Ζησόπουλο και σκόραρε για το 0-1. Μετά από πάσα του συνήθη ύποπτου Ιμπαγάσα, που έδωσε άλλον αέρα αλλά και ουσία στην ερυθρόλευκη ανάπτυξη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και φυσικά την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου.
Νέο ακυρωθέν γκολ και ξανά διαμαρτυρίες
Στο 90ό λεπτό δεν μέτρησε ακόμα ένα γκολ του Αστέρα. Και αυτό διότι στον Χουάνμα 'χρεώθηκε' με επιθετικό φάουλ στον Μέγιερι αλλά και χέρι και έτσι αν και σκόραρε το τέρμα ακυρώθηκε. Οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν και πάλι πολύ έντονα.
TO TAMEIO TOY GAZZETTA.GR: Σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα κίνητρο ο Μίτσελ βρήκε τρόπο να δώσει σε κάποιους παίκτες την δυνατότητα να αναδειχθούν και να παίξουν καλά. Ο Πελέ με τον Μέγιερι, τον Ιμπαγάσα αλλά και τον σκόρερ Σέποβιτς άδραξαν την ευκαιρία αυτή, παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο σε αντίθεση με άλλους παίκτες.
Ο Μήτρογλου δείχνει πως ψάχνει ακόμα τα πατήματά του ενώ οι Μασάντο, Ντινγκά, Μπονγκ και Παπάζογλου είχαν αρκετά προβλήματα. Από την άλλη ο Αστέρας των αρκετών αλλαγών είχε διάθεση, κινητικότητα και επιθετικά ιδιαίτερα καλή εικόνα στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. 
Έκανε φάσεις για γκολ, φωνάζει για δύο ακυρωθέντα του τέρματα και δύο πέναλτι και ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο Α' και στο Β' μέρος. Επίσης κέρδισε παίκτες όπως  τον νεαρό μπακ, Κυριακόπουλο. Πλήρωσε όμως την αστοχία του στην τελική προσπάθεια αν και για ένα σημαντικό μέρος του ματς ήταν καλύτερος του αντιπάλου του.
Για τους Πειραιώτες τελικώς λειτούργησαν ευεργετικά οι αλλαγές. Ο Ιμπαγάσα έκανε την πάσα στον Σέρβο φορ και εκείνος ήταν που σκόραρε για το 0-1 των νταμπλούχων Ελλάδας στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν μία οριακή νίκη για τον Ολυμπιακό που με τελικό σκορ 5-0 περνάει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, εκεί όπου τον περιμένει ο Ατρόμητος.
Ως προς την διαιτησία δεν έλλειψαν τα προβλήματα. Η επίμαχη φάση είναι εκείνη του γκολ του Ζησόπουλου που δεν μέτρησε. Ήταν μία φάση που από το ριπλέι πάντως φαίνεται πως ο παίκτης του Αστέρα ήταν στην ίδια ευθεία με τον Σαλίνο. Στον Αστέρα φώναξαν και για το επιθετικό του Χουάνμα πάνω στον Μέγιερι και για το χέρι που δόθηκε, σε μία φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γεωργακόπουλος, Λούι, Κυριακόπουλος (75’ Ντε Μπλάσις), Σανκαρέ (66’ Γκοϊάν), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Χουάνμα, Κάφα και Ναβάρο (63’ Κοντοές).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Ντινγκά, Πελέ, Μασάντο (65’ Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκες (58’ Ιμπαγάσα) και Μήτρογλου (77’ Σέποβιτς).

πηγη:gazzetta.gr
 
Top