Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, στον ανδριάντα του, στην πλατεία Τερψιθέας.

Παρέστησαν, εκτός των άλλων και, ο Υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι Βουλευτές κ.κ Τάκης Μελάςα,
Κ. Κατσαφάδος, Αν. Νεράτζης, Γ. Κουράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Καρδαράς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στ. Χρήστου, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Στ. Λογοθέτης, ο Στρατηγός Σ. Κασελούρης, ο Διοικητής Σχολής  Ναυτικών Δοκίμων, Ναύαρχος Ι. Μαΐστρος, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος Πειραιά κ. Ι. Διαμαντόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, η Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κα Ε. Κούβαρη, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι: κκ. Αν. Κάρλες, Χ. Τουμπέκης, Στ.  Κωνσταντούζος, Γρ. Καψοκόλης, Ι. Μελάς, Π. Ρέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Αντ. Καλογερόγιαννης, Ι. Παππάς, Γ. Βοϊδονικόλας, Κ. Λαουλάκου, Ζ. Ρούσσου, Χρ. Βουγιουκλάκης, Γιάννης Διάκος, Η. Σαλπέας, οι κ.κ Πρόεδροι: του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Β. Ανεμοδουρά, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Ζησιμάτος, του Σκοπευτικού Συλλόγου ΠΕΛΑΣΓΟΙ Γιάννης Βασιλαντωνάκης, της Λέσχης Καταδρομέων Ιερολοχιτών Β. Παπαστεργίου, της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης Νόρα Μιχαλολιάκου, των Απανταχού Μανιατών Στ. Μπαζάκος, του Συλλόγου Καστέλας Κ. Κονιστής, του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος Γιάννης Σπυράκης, ο Ναύαρχος Ν. Αρτεμάκης, ο Πρόεδρος, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου «Ναπολέων Ζέρβας» κ. Ν. Χυδήρογλου, οι κ.κ Κώστας Σαλπέας, Γιάννης Κουβάτσος.
Ο αδελφός του ήρωα και διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Νίκος Βλαχάκος, στο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Ο λευκός εποχιακά Γενάρης του ‘96, έγινε μαύρος ψυχικά και συναισθηματικά για την πατρίδα μας, τραυματίζοντας το γόητρο και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.
Λαβωμένο το φιλότιμο των Ενόπλων Δυνάμεων από την απαξίωσή τους σε μια κρίσιμη στιγμή για την εδαφική μας ακεραιότητα, αφού παραγκωνίστηκε σε ρόλο θεατή, εξαιτίας της υπεροψίας κάποιων και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμα και τους γνωρίζουμε όλοι.
Μία πολιτική ηγεσία που ολιγώρησε στη λήψη αποφάσεων στο να φυλάττουν Θερμοπύλες, οδήγησε στην ηρωική θυσία τριών εξαίρετων αξιωματικών που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα μας.

Ήρωες είναι όχι γιατί σκοτώθηκαν, αλλά γιατί έπεσαν στο καθήκον τους προς την πατρίδα. 
 
Top