Λίγες ώρες πριν το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εφές ο Τόμας Ερτέλ μιλάει στο Euroleague Greece για την ευκαιρία που του δίνεται αλλά και για την επιστροφή στη Βιτόρια



Αναλυτικά:



Από το καλοκαίρι είναι ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι. Έπειτα από 3,5 χρόνια στην Λαμποράλ Κούτσα ο Τόμας Ερτέλ είχε εκτινάξει τις μετοχές του κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλές ομάδες να τον έχουν ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα. Τελικά έπειτα από πολλούς μήνες προσπάθειας η Εφές ήταν αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του και να προσθέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στην περιφερειακή της γραμμή.



Ο Γάλλος γκαρντ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εφές την προσεχή Παρασκευή (2/1, 22.00) όταν και θα βρεθεί στην γνώριμη "Fernando Buesa Arena" αυτή τη φορά, όμως, ως αντίπαλος της Λαμποράλ Κούτσα, στον όμιλο του Ολυμπιακού. Λίγες ώρες πριν αγωνιστεί για πρώτη φορά ως παίκτης της Εφές ο Τόμας Ερτέλ μίλησε για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του, για τα συναισθήματα που θα νιώσει αντιμετωπίζοντας την Λαμποράλ αλλά και για τους λόγους που νιώθει ενθουσιασμένος με την επιλογή του.



Το ντεμπούτο σου ως παίκτης της Εφές αναμένεται να γίνει κόντρα στην πρώην ομάδα σου, την Λαμποράλ. Πώς αισθάνεσαι με αυτό;



"Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμένα, όμως παράλληλα θα είναι και πολύ ενδιαφέρον. Θα είναι περίεργο που θα παίξω εναντίον της προηγούμενης ομάδας μου στο πρώτο επίσημο αγώνα μου ως παίκτης της Εφές".



Πώς θα είναι να είσαι στη Βιτόρια ως αντίπαλος;



"Αν ο κόουτς επιλέξει να με χρησιμοποιήσει και να με βάλει στο παρκέ, τότε θα βάλω τα δυνατά μου και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί κάθε ομάδα θέλει να μαζέψει τις απαιτούμενες νίκες προκειμένου να μπει στα playoff. Σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ που έχουμε θέσει φέτος, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε θετικά στο ΤΟΡ 16".



Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τους λόγους που σε έκαναν να πεις το "ναι" στην πρόταση της Εφές;



"Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα να παίξω στην Εφές. Πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με μπασκετική κουλτούρα και παράδοση που έχει μάθει πάντα να παλεύει για την κορυφή σε κάθε διοργάνωση και σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η ομάδα μου έδωσε μία τεράστια ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι η Εφές. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κόουτς Ίβκοβιτς για την εμπιστοσύνη που δείχνει και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ".



Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτεις με την Εφές τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό;



"Η Αναντολού Εφές στοχεύει πάντα στην κορυφή. Στην regular season η ομάδα τερμάτισε στην 2η θέση, όμως τώρα είμαστε στο ΤΟΡ 16 και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά στη νέα φάση που βρισκόμαστε και στη συνέχεια να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται, ώστε να προκριθούμε στους 8. Αυτός ο στόχος είναι ο μόνος που έχω τώρα στο μυαλό μου κι εκεί είμαι συγκεντρωμένος. Θα ήθελα και πάλι να πω ότι είναι συναρπαστικό να αποτελώ μέλος της οικογένειας της Εφές".





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/12/blog-post_3842.html
 
Top