Το 2014 ήταν μία σπουδαία χρονιά για τον Ολυμπιακό, εξαιτίας και της συμμετοχής του στο ICC.



Το 2014 είχε πολλά σημαντικά γεγονότα για την ομάδα μας! Τίτλοι, ευρωπαϊκές επιτυχίες, φιλανθρωπική δράση και πολλά ακόμα! Ένα εξ αυτών, το οποίο είχε τεράστια αξία, ήταν και η συμμετοχή του Ολυμπιακού μας στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά του καλοκαιριού, το ICC, το οποίο διεξήχθη σε Αμερική και Καναδά!



Πρώτος σταθμός… Τορόντο!



Στα τέλη του Ιουλίου, λοιπόν, ο Ολυμπιακός μας ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ελλάδα με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη! Από εκεί, στις 23 Ιουλίου μεταφέρθηκε η βάση στο Τορόντο, όπου τα ξημερώματα τις 25ης Ιουλίου αντιμετώπισε την Μίλαν, έχοντας στο πλευρό του χιλιάδες ομογενείς φίλους της ομάδας μας, οι οποίοι είχαν δείξει από την προηγούμενη μέρα τις… προθέσεις τους, με την αποθέωση που επιφύλαξαν σε αντιπροσωπεία του συλλόγου, στο fan club του Θρύλου στην πόλη του Καναδά!



Μάθημα ζωής από τον μικρό Γρηγόρη!



Μία μέρα νωρίτερα, στο προπονητικό κέντρο KIA Training Ground, της Toronto FC βρέθηκε ο μικρός Γρηγόρης, ένα παιδί με ειδικές ικανότητες, ο οποίος συγκινεί και παραδίδει μαθήματα επιμονής και καθημερινής «μάχης» για την επιβίωση. Εκεί, όλη η οικογένεια γνώρισε από κοντά τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Θρύλου! Τον κ. Μίτσελ, τον Κριστιάν Καρεμπέ, τον Πιερ Ισά, ενώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν με τον μικρό Γρηγόρη, του υπέγραψαν αυτόγραφα και του πρόσφεραν απλόχερα στιγμές μοναδικές!







Μπήκε με το… δεξί!






Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Θρύλος… μάγεψε όλο τον κόσμο με την απόδοσή του, που του έφερε τη νίκη με 3-0 κόντρα στην Μίλαν! Ντομίνγκεζ, Διαμαντάκος και Μπουχαλάκης ήταν οι τρεις σκόρερ της ομάδας μας, με τον τελευταίο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με βολέ από τα 35-40 μέτρα, το οποίο στο τέλος ψηφίστηκε από το κοινό ως το κορυφαίο της διοργάνωσης!



Η selfie του… αιώνα!



Στον αγώνα με την Μίλαν, βέβαια, δεν ήταν μόνο η τρομερή εμφάνιση και το εμφατικό σκορ που έμειναν στους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και «η selfie του… αιώνα»! Συγκεκριμένα, ένας φίλαθλος της ομάδας μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τον Γιάννη Μανιάτη να βγάλουν μία selfie! Ο αρχηγός του Θρύλου ξέσπασε σε γέλια, όπως και όλο το γήπεδο, το οποίο χειροκροτούσε τον νεαρό για την εφευρετικότητά του!



Οι άνδρες της εταιρείας security του γηπέδου τον έφτασαν και μαζί του αποχώρησαν, ήρεμα και χωρίς… παρατράγουδα, αφού ο φίλαθλος του Ολυμπιακού ευχαριστούσε χαμογελαστός τον captain για τη μεγάλη χαρά που του έδωσε!







Επόμενη στάση… Σικάγο!



Την επόμενη μέρα η ομάδα μας έφτασε στο Σικάγο, όπου έτυχε μεγάλης υποδοχής από την τοπική σχολή! Μάλιστα, διοργανώθηκε και ένα υπέροχο event για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μας!



Στις 26 Ιουλίου ένα σπουδαίο γεγονός έλαβε χώρα στο National Hellenic Museum του Σικάγο. Ο Ολυμπιακός μας, πιστός στη βοήθεια την οποία προσφέρει -με κάθε τρόπο- στη UNICEF, διοργάνωσε εκεί ένα υπέροχο event, με στόχο την ανεύρεση περισσότερων πόρων στην προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.






Κατά τη διάρκεια του event διενεργήθηκε σιωπηρή δημοπρασία (silent auction) με πολλά «ερυθρόλευκα» αντικείμενα να διατίθενται προς αγορά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό σκοπό της UNICEF! Φανέλες με υπογραφές των παικτών μας, μπάλες, γάντια τερματοφυλάκων μας, ακόμη και παπούτσια, όλα συλλεκτικά και με ιδιαίτερη αξία!



Αντίπαλοι μόνο εντός των γραμμών!






Ο Ολυμπιακός στον δεύτερο αγώνα του ICC αντιμετώπισε την Λίβερπουλ, όπου ήταν αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και εντός αγωνιστικού χώρου. Οι σχέσεις και οι δεσμοί των δύο συλλόγων είναι άριστες και πριν από τον αγώνα οι αρχηγοί των δύο ομάδων κράτησαν στα χέρια τους από ένα στεφάνι, ένα κόκκινο και ένα λευκό, χρώματα τα οποία αντιπροσωπεύουν και τις δύο ομάδες. Ήταν αφιερωμένα στους 21 και τους 96… Θύματα τα οποία έφυγαν άδικα από τη ζωή, στη Θύρα 7 του Καραϊσκάκη και το Χίλσμπορο. 21 + 96 ψυχές οι οποίες από ψηλά παρακολουθούν ανελλιπώς τις αγαπημένες τους ομάδες, όπως έκαναν και για το ματς στο Soldier Field.



Οι άνθρωποι των δύο ομάδων αντάλλαξαν και δώρα, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερο και το αγωνιστικό σκέλος να περνάει σε δεύτερη μοίρα, με την Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη με 1-0.



Τελευταίος σταθμός η Μινεσότα!






Η ομάδα μας αντιμετώπισε την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι στην 3η αγωνιστική του ICC, την οποία και νίκησε με 5-4 στα πέναλτι, με το 90λεπτο να τελειώνει με σκορ 2-2. Ο Διαμαντάκος πέτυχε τα δύο γκολ του Ολυμπιακού μας και μπορεί να μην κατάφερε με αυτή τη νίκη να πάρει την πρόκριση, αλλά σίγουρα… έκλεψε τις εντυπώσεις!



Κάτι που έκαναν και οι φίλαθλοι του Θρύλου, όπου σε κάθε γήπεδο ήταν… εκεί και αποθέωναν τον κ. Μίτσελ και τους παίκτες του!



Top Θρύλος, Μπουχαλάκης και Διαμαντάκος!






Η εκπληκτική παρουσία του Ολυμπιακού μας στο ICC, σε ΗΠΑ και Καναδά, πέρασε και σε όλο τον κόσμο! Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους φιλάθλους της διοργάνωσης από όλα τα μέρη του κόσμου να δώσουν την ψήφο τους στους κορυφαίους και ο Θρύλος θριάμβευσε σε δύο κατηγορίες!



Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι ψήφισαν ως ωραιότερη ενέργεια του τουρνουά το σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στην αναμέτρηση με τη Μίλαν. Ένα γκολ που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη αίσθηση, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα στον θρίαμβο με 3-0 επί της Μίλαν και είχε συμπεριληφθεί και στα κορυφαία της διοργάνωσης από το FOX Sports.



Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός πρώτευσε σε άλλη μία κατηγορία, καθώς ο Δημήτρης Διαμαντάκος ψηφίστηκε από τους φιλάθλους MVP της διοργάνωσης! Ο νεαρός άσος πέτυχε 3 τέρματα στη διάρκεια του… θρυλικού ταξιδιού, σκοράροντας το δεύτερο τέρμα απέναντι στη Μίλαν και τα δύο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι κι έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά γι’ αυτόν!





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/12/blog-post_6662.html
 
Top