Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα και πολλοί δεν ξέρουν. Για παράδειγμα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έβγαλε το ντέρμπι με ενοχλήσεις στη μέση, αλλά σε κάποιες φάσεις ήταν καθοριστικός.



Ο ίδιος, μίλησε στον «Γαύρο», έβαλε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα, εξήγησε το μυστικό της νίκης με τον Παναθηναϊκό, στάθηκε στην παρουσία των οπαδών του Θρύλου, ενώ έδωσε και το στίγμα του για την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα για την αναμέτρηση με τη Μάλαγα.



«Η νίκη είναι το πρώτο πράγμα που σε ενδιαφέρει όταν παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη αυτό σήμερα (το Σάββατο) και είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Γνωρίζαμε ότι θα είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα από τους οπαδούς μας και μας έδωσαν το έξτρα κίνητρο που είχαμε ανάγκη. Πήραμε έτσι τη νίκη και πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε το ματς με τη Μάλαγα έχοντας τον απαραίτητο ρυθμό και το καλύτερο μομέντουμ».



Για το... λόγο που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη νίκη: «Σίγουρα η αυτοσυγκέντρωσή μας. Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε πνευματικά τις δύσκολες καταστάσεις στο ματς. Δεν πανικοβληθήκαμε όταν μας πλησίασαν στο σκορ και έτρεξαν το δικό τους σερί. Κρατηθήκαμε όσο «ψυχροί» γινόταν και ως ομάδα συνεχίσαμε το ματς. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Εννοώ πως η εντολή ήταν να συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που παίζουμε τον τελευταίο καιρό. Δεν αλλάξαμε σε κανένα σημείο την τακτική μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι, ακολουθήσαμε κατά γράμμα τη φιλοσοφία του. Μας είχε πει πως αν το κάνουμε αυτό θα πάνε τα πάντα μια χαρά. Και έτσι έγινε».



Για την επιστροφή του Πρίντεζη και το αν τους έδωσε κάποια επιπλέον ώθηση: «Εννοείται πως συνέβη αυτό. Είναι ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη. Οπότε η επιστροφή του και μόνο έστω και για μερικά παιχνίδια έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα».



Για το rotation στην ομάδα, μιας και πλέον υπάρχουν τρία τεσσάρια: «Ναι, ναι, θα είναι… κάπως η κατάσταση για μένα όμως όσους περισσότερους παίκτες έχει μία ομάδα που μπορούν να τη βοηθήσουν, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εκείνη. Προσωπικά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν αναγκαστώ να αγωνιστώ μόλις πέντε λεπτά για να κερδίσει η ομάδα μου και πραγματικά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό».



Για την κίνηση του κόουτς να παίξει με δύο τεσσάρια: «Ναι, θα το δούμε αρκετές φορές πιστεύω πια. Οπως κάναμε και σήμερα (το Σάββατο), όταν θέλουμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες. Εχουμε τρία πολύ δυνατά «τεσσάρια», παίκτες με εμπειρία και θέληση στο «πέντε», οπότε αν έχουν πρόβλημα αυτοί από φάουλ μπορούμε και εμείς να δώσουμε λύσεις για κάποια ώρα στη θέση τους».



Για την τάπα στον Γκιστ, 1:22’’ από το τέλος: «Εκείνη τη στιγμή ψυχολογικά δεν ένιωθα πολύ καλά με τους πόνους που είχα στη μέση μου, αλλά όφειλα να παίξω σωστή άμυνα και να εμποδίσω τον αντίπαλό μου να σκοράρει δύο πόντους. Αυτό είναι και το αγαπημένο μου πράγμα πάντως να κάνω. Να κόβω τους άλλους».



Για την πρεμιέρα του Top 16 με αντίπαλο τη Μάλαγα: «Είναι μία πολύ σκληρή ομάδα που αρέσκεται στο να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, όπως εξάλλου όλες οι ισπανικές ομάδες. Της αρέσει να πηγαίνει πάνω κάτω το παρκέ, οπότε οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στο στιλ παιχνιδιού τους».



Για το τι θα ήθελε να ξεχάσει από τη χρονιά που φεύγει και τι προσδοκά από το νέο έτος: «Για μένα; Εννοείται θέλω να ξεχάσω το χαμένο πρωτάθλημα πέρσι. Το πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν με διαφορά η χειρότερή μου στιγμή. Οσο για το 2015; Θα ήθελα πολύ να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/12/extra_29.html
 
Top