Πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου τα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2011), μία μεγάλη γιορτή για να τιμηθεί ο βράχος της επανάστασης του 21, ο Στρατάρχης με την ψυχή, ο Αγωνιστής γιός της Καλογριάς. 
Η Γιορτή έγινε από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Γεωργίου και συγκέντρωσε  πιστούς και κατοίκους της πόλης.
Μία  γιορτή που είχε απ’ όλα και παρά τη μεγάλη διάρκειά της, κράτησε τον κόσμο προσηλωμένο, όχι μόνο τους καθήμενους αλλά και τους πολυπληθείς ορθίους.
Τραγούδια, χορευτικά, μουσικά έργα από ορχήστρα, τα πάντα με τάξη και ακρίβεια. Μικροί και μεγάλοι μαθητές, μουσικά και χορευτικά σχήματα Συλλόγων και Ενοριακών Ιερών Ναών.
Τα πάντα χώρεσαν σε αυτή τη γιορτή και μας συγκίνησαν ιδιαίτερα γιατί έδειξαν την αγάπη του κόσμου στον Ήρωα Καραϊσκάκη  και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου.
Παραβρέθηκαν άτομα από όλη την Ελλάδα, από την Άρτα, από την Ευρυτανία και από αλλού.
Ανάμεσα στο πλήθος που παραβρέθηκε, διακρίναμε εκτός των άλλων και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τους Βουλευτές κ.κ Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους πρώην Δημάρχους κ .κ, Φώτη Μελά και Αλέκο Χρυσό, τους Πολιτευτές κ.κ Τζένη Μπαρμπαγιάννη, Κούλη Βρεττάκο, τον Αντιδημάρχο κ., Νίκο Οικονομάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ  Ματούλα Τσοτσάνη, Ζαχαρία Ζούπη, την Κοινοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Μαντουβάλου, τον Επίτιμο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρανταένα,  τον Θεατράνθρωπο κ. Αλέκο Χρυσοστομίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου κ. Νίκο Πέτσα, τον Εκδότη και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εφημερίδας Φωνής των Πειραιωτών, κ.κ Δημήτρη Κανδεράκη και Ελένη Κανατσέλη, τους Εκπαιδευτικούς κ.κ, Νικήτα Μάγκουρα, Γιώργο Πετειναράκη, Χριστίνα Μάνου, Τάσο Καρατζά, Ιωάννα Καρατζά, τους Ποιητές κ.κ, Χαράλαμπο Βασιλάκη, Χάρη Μελιτά, Δήμητρα Καραφύλλη, την Πρόεδρο του Ποιμενικού Αυλού κ. Αγγελική Χούσου,την Λογοτέχνιδα κ. Κική Κοκκίνου.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής τιμήθηκε ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Χαράλαμπος Εσκίογλου για την τιμή που έδωσε στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας τη θέση του πρώτου και καλλίτερου πιλότου του ΝΑΤΟ, κερδίζοντας δεκάδες συνυποψηφίους του από όλα τα κράτη της Συμμαχίας.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/05/2011_17.html#ixzz1Mf6aSYSZ
 
Top