Σε μια εποχή που οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται το μονοπώλιο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του Σαρωνικού αυξάνει, με την ανοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας, το ναύλο κατά 6% και πιθανόν στα μέσα της τουριστικής περιόδου να έχουμε μια ακόμη αύξηση. 
Εμείς οι φορείς και οι κάτοικοι του Σαρωνικού υπογράφουμε κείμενο διαμαρτυρίας κι αιτημάτων και ζητάμε από την κυβέρνηση να βάλει τέλος σ΄ αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Τη μείωση του εισιτηρίου κατά 50% για όλες τις ημέρες της εβδομάδος για τους μόνιμους κατοίκους που χρησιμοποιούν κι έχουν ως μοναδικό μέσον διακίνησης τα «ταχύπλοα» μέσα.
2. Ζητάμε τον έλεγχο του αξιόπλοου των πλοίων, γιατί θεωρούμε ότι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ταχύπλοου(καθυστερήσεις, επιμήκυνση χρόνου διαδρομής, παλαιότητα των σκαφών κ.λ.π).
3. Ζητάμε τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου που θα καλύπτει και τις διαδρομές από τον Πόρο μέχρι το Πόρτο Χέλι, ώστε να υπάρχει εναλλακτικός και φτηνότερος τρόπος μεταφοράς ανθρώπων κι εμπορευμάτων.
4. Ζητάμε την άμεση εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Θεωρούμε ότι ο χρόνος έχει ωριμάσει, για να αναλάβουν πρωτοβουλία όλες οι Δημοτικές αρχές του Σαρωνικού και να δημιουργήσουν ανεξάρτητη εταιρεία λαϊκής βάσης, για να πάρουν στα χέρια τους το μεγάλο αυτό ζήτημα!

 
Top