Την πρότασή του να καταβάλουν μειωμένα ή και μηδενικά Δημοτικά Τέλη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όσες νέες επιχειρήσεις ανοίγουν στον Πειραιά, αλλά και όσες από τις υπάρχουσες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ως μέτρο τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, πρότεινε στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» στην επιστολή του επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού στην πειραϊκή οικονομία, πλήττοντας κλάδους που αποτελούσαν διαχρονικά παραδοσιακές δυνάμεις και πυλώνες της, όπως είναι το εμπόριο και η μεταποίηση.
Οι συγκεκριμένοι κλάδοι μάλιστα καθώς εκπροσωπούνται στην πλειονότητα τους από επιχειρήσεις ατομικές ή μικρομεσαίου χαρακτήρα είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις που ασκούνται από το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.
Αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής συγκυρίας είναι τα κλειστά καταστήματα και οι κλειστές επιχειρήσεις στον Πειραιά να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, πράγμα που αποτυπώνεται, τόσο στις επιμέρους έρευνες των παραγωγικών φορέων, όσο και στους δρόμους της πόλης από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο εμπορικούς.

Ο κ. Μίχας υποστήριξε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο Δήμος δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής, αντίθετα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος.
Όπως σημειώνει μάλιστα τα οφέλη για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τη λήψη τέτοιων μέτρων θα είναι σημαντικά, ενώ αντίστοιχα συγκριτικά μικρή θα είναι η απώλεια εσόδων για τον Δήμο.
 
Top