Ο Ολυμπιακός νίκησε 74-68 τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και πανηγύρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κλειστό του Ελληνικού τηνκατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Mία αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός τα έκανε σχεδόν όλα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Νεστέροβιτς παρακολουθούσε τον αγώνα με πολιτικά και ο Σπανούλης ήταν ανήμπορος να βοηθήσει. Μία άλλη αλήθεια είναι ότι και αν έκανε ο Ολυμπιακός δεν του έφτασε για να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια.


Ο Παναθηναϊκός, αν και άρχισε το παιχνίδι με το μυαλό ακόμα στο θρίαμβο της προηγούμενης Κυριακής στο "Παλάου Σαν Τζόρντι" και είδε τον αντίπαλο να παίρνει διαφορές 8 και 9 πόντων (6-15, 23-31), δεν πανικοβλήθηκε. Η γνωστή συνταγή των πικ εν ρολ με αποδέκτη τον Μάικ Μπατίστ δούλεψε καλά, oι σύνθετες άμυνες ζώνης απέδωσαν καρπούς και οι "πράσινοι" επέστρεψαν δύο φορές δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης (15-16, 30-33). Μάλιστα, τη δεύτερη απ’ αυτές πήραν το προβάδισμα (37-35) βασιζόμενοι και στο πολύ καλό παιχνίδι του Καϊμακόγλου που έδωσε πολυτιμότατες βοήθειες. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός τα περίμενε όλα από τον εξαιρετικό Χαλπερίν, ενώ όταν στην πεντάδα του δεν βρισκόταν ο Μπουρούσης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Με το τρίποντο του Διαμαντίδη στην πρώτη επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 42-37 και κάπου εκεί ο Ολυμπιακός εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του. Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι", σαν να πάτησαν θαρρείς ένα κουμπί, έβγαλαν μεγάλα αποθέματα ενέργειας στο παρκέ, διάβασαν έξοχα την άμυνα του αντιπάλου τους και τρέχοντας ένα σερί 12-0 προηγήθηκαν με 42-49. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε (50-51) αλλά ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός είχε το momentum, γεγονός που αποτυπώθηκε στις γεμάτες δύναμη τάπες του Μπουρούση.


Τα τέσσερα φάουλ με τα οποία φορτώθηκε ο Καρδιτσιώτης σέντερ στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου άλλαξαν τα δεδομένα, προσωρινά όμως. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για τελευταία φορά στο παιχνίδι με το άλει ουπ του Μπατίστ (64-63) αλλά από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε πίσω. Το «τρελό» τρίποντο του Τεόντοσιτς για το 64-66 του έδωσε και πάλι τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Μπουρούσης. Ένα κλέψιμο σε ένα ντράιβ του Διαμαντίδη και τέσσερις πόντοι από τον ηγέτη των "ερυθρόλευκων" έστειλαν τη διαφορά στο +5 (65-70) ενώ μία ακόμη καλή δική του άμυνα πάνω στον Νίκολας απέτρεψε ένα τρίποντο που θα έβαζε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα ήταν ζήτημα διαχείρισης της κατάστασης την οποία ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα για να φτάσει στο δεύτερο σερί Κύπελλο.
contra.gr


 
Top