• «Ελάτε να επενδύσετε στον Πειραιά» ζήτησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης στην επίσημη συνάντησή του στη Βουλή από την πρόεδρο του Κυβερνώντος Κόμματος της Ν. Κορέας
• «Ήρθε η ώρα η Ν. Κορέα να βοηθήσει την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος του Κυβερνώντος Κόμματος της Ν. Κορέας κα. Geun – Hye Park ως προσωπική απεσταλμένη του Προέδρου της Νότιας Κορέας
Ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης συναντήθηκε την πρόεδρο του Κυβερνώντος Κόμματος της Ν. Κορέας κα. Geun – Hye Park ως προσωπική απεσταλμένη του Προέδρου της Νότιας Κορέας, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της χώρας του.
«Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών κατέχει η Νότια Κορέα στην οποία κατασκευάζονται 453 πλοία, και θα θέλαμε και εμείς να έρθετε να επενδύσετε στον Πειραιά για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευής μέσα από επενδύσεις και συνεργασίες» τόνισε ο Γρηγόρης Νιώτης υπογραμμίζοντας παράλληλα τη μακρά και αγαστή συνεργασία των δύο χώρων στον τομέα της ναυτιλίας.
«Σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών μας, συμπληρώνοντας και τα 50 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων, είναι καλύτερες από ποτέ. Και σίγουρα αυτό δε είναι τυχαίο αφού πηγάζει από τη μακραίωνη φιλία, τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, το άριστο επίπεδο των σχέσεων τον αμοιβαίο σεβασμό και την κοινή αντίληψη των δύο χωρών για το αμοιβαίο όφελος που απορρέει από την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών μας σχέσεων» δήλωσε ο κ. Νιώτης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς κοινοβουλευτικές σχέσεις, ενώ ο κ. Νιώτης δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για περεταίρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο κοινοβουλίων μέσω της Ελληνο – Κορεατικής Ομάδας Φιλίας.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/05/blog-post_6522.html#ixzz1Mf6stgmY
 
Top