Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στο πλαίσιο των ποικιλόμορφων δραστηριοτήτων της και ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και των φίλων της, πραγματοποίησε με επιτυχία διήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Θεόδωρου Τσόντου η επιλογή του συγκεκριμένου προορισμού είχε διπλό σκοπό.
Τη ψυχαγωγία των εκδρομέων αλλά και τη γνωριμία με το αδελφό σωματείο που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη την «Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας».
Η μεγάλη παρέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ., ξεκίνησε το ταξίδι της το Σάββατο 7 Μαϊου με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις ευλογίες του πρωτοπρεσβύτερου του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα και Αντιπροέδρου της Αδελφότητας, Χρήστου Τζανουδάκη.
Νωρίς το απόγευμα οι εκδρομείς έφτασαν στον προορισμό τους, όπου τους υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας Πέτρος Πετρακάκης.
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η παρουσία μελών της γυναικείας χορωδίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τα οποία ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες τραγούδησαν τον Ύμνο της Κρήτης αλλά και η ριζίτικη ομάδα του τοπικού σωματείου που απέδωσε ριζίτικα τραγούδια. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στην παράλληλη πορεία των δύο ιστορικών σωματείων τονίζοντας τον ιδιαίτερο δεσμό που τα ενώνει αφού κάποια από τα ιδρυτικά στελέχη της Π.Α.Μ. υπήρξαν και μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ
 
Top