Νύχτες Ολυμπιακές, από αυτές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη κάθε οπαδού που είχε την ευλογία να γεννηθεί υποστηρίζοντας τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας.
Σε ένα ιδανικό, ονειρικό, μαγικό σενάριο, ο Θρύλος έφυγε νικητής από το "Stade de la Mosson" επικρατώντας με 2-1 της Μονπελιέ, με την "πλοκή" του παιχνιδιού να έχει βγει μέσα από την φαντασίωση των εκατομμυρίων φίλων της ομάδας. Το "κρύο" γκολ που πέτυχε ο Σαρμπονιέ στο 49' (και το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς έχει προηγηθεί χέρι του Ουτάκα), βρήκε "πύρινη" απάντηση από τους Πειραιώτες που δεν το έβαλαν κάτω και με μια επική αντεπίθεση μέχρι το τέλος της αναμέτρησης έφεραν τα "πάνω κάτω", φτάνοντας μέσα σε... έκσταση στην τελική επικράτηση.
 Το σύνθημα της αντεπίθεσης σήμανε από τον άνθρωπο που έπρεπε. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης, με παλικαρίσια ενέργεια πέτυχε το "νταηλίδικο" γκολ της ισοφάρισης, εκτελώντας τον Πιονιέ στο 73!
 Το ματς στη συνέχεια κύλησε με τον ρυθμό στο παιχνίδι να παραμένει υψηλός και τους δύο προπονητές να προχωρούν σε εκατέρωθεν αλλαγές. Αυτός που εντέλει δικαιώθηκε πανηγυρικά, ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς είδε δύο από τους παίκτες που είχε περάσει στο ματς στην επανάληψη, να του δίνουν το τρίποντο!
Ο Μήτρογλου στο 91' βρέθηκε εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε και έκανε άψογα τη δουλειά του στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για δεύτερη και φαρμακερή φορά στο ματς, ωστόσο τα εύσημα πρέπει να πάνε και με το παραπάνω στον Αμπντούν ο οποίος με πείσμα κέρδισε την μπάλα από τον Μπεντιμό και το γύρισμα του στον "πιστολέρο" ήταν τόσο ιδανικό που "εξουδετέρωσε" τους Χίλτον και Πιονιέ πριν φτάσει στον σκόρερ!

από buitre9
πηγη
 
Top