Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Πειραιά στην εκδήλωση "Οι χρυσοί Σέρβοι του ελληνικού αθλητισμού" και στις δηλώσεις του τόνισε: "Ο Θεός με ευλόγησε να κοουτσάρω τον Ολυμπιακό".

Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους "χρυσούς Σέρβους του ελληνικού αθλητισμού", για τους αθλητές-προπονητές από την Σερβία, οι οποίοι προσέφεραν και διακρίθηκαν στα σπορ στην χώρα μας. Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι προπονητές μπάσκετ, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι οποίοι τιμήθηκαν. Ο "Ντούντα", μάλιστα, ο οποίος οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης (1997, 2012) ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Πειραιά από τον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του κράτους και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια. Στις δηλώσεις του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος για την εκδήλωση και την τιμή που του έγινε, δήλωσε: "Ούτε φανταζόμουν πριν από 33 χρόνια, που 'χα τις πρώτες επαφές μου με τον Άρη, όχι ότι θα έφθανε αυτή η βραδιά, αλλά ούτε πως θα ζούσα όλα όσα έζησα. Το είπα και το μεσημέρι: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Είναι πολύ καλό που η ομάδα κατάφερε να κρατήσει τον κορμό από πέρυσι. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάει καλά και φέτος. Ο Θεός με ευλόγησε και με βοήθησε να κοουτσάρω δύο φορές αυτή την ομάδα και να κατακτήσω δύο φορές μαζί της την Α1 και την Ευρωλίγκα. 

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος με τον οποίο συνεργάστηκα δύο φορές. Τώρα για το αν θα αναλάβω κάποια στιγμή και τρίτη φορά, ποτέ δεν ξέρεις..."

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Ίβκοβιτς μαζί με τον Ομπράντοβιτς
Ο Μίλαν Τόμις με την Ελληνίδα γυναίκα του
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με την σύζυγο του
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Αργύρη Καμπούρη
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος συνεχάρη τον Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς
Δίπλα έκατσαν Τόμιτς και Τζόρτζεβιτς
Κοβάσεβιτς, Τόμις και Πάσπαλ. Και οι τρεις υπήρξαν αθλητές του Ολυμπιακού
Ο Πάσπαλ με τον Πάντελιτς
Το βιβλίο του Πειραιά στα χέρια του Ντούντα
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επίτιμος Δημότης Πειραιά
Βραβεύτηκαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς
http://www.redplanet.gr/
 
Top