Κατήφορος…

Αγνώριστος στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε μέσα στο ΣΕΦ με 79-61 από την Ζαλγκίρις που συνεχίζει να προελαύνει στον Γ’ όμιλο, όντας αήττητη.
Έτσι, ο Ολυμπιακός λίγες μόλις μετά τη νίκη του στο «αιώνιο» ντέρμπι, έχασε για δεύτερη φορά φέτος στην διοργάνωση.
Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ με 42-35 στο 22΄, ωστόσο εκεί υπέστησαν ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ το οποίο, τους στοίχισε και τη νίκη. Το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε, τα σουτ των Λιθουανών έμπαιναν το ένα μετά το άλλο και τελικά με ένα απίστευτο επιμέρους 36-7 βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 22 πόντους διαφορά (71-49).
Κορυφαίος για την Ζαλγκίρις ήταν ο Μάρκο Πόποβιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και πολλά καθοριστικά σουτ σε κρίσιμα σημεία. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει κι έτσι υπέστη την ήττα.
Ο αγώνας:
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με τον Γιώργο Πρίντεζη σε πολύ καλή κατάσταση κατάφερε να αποσπαστεί στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης των Λιθουανών με 8-0, σε μία προσπάθεια να επιβάλει το παιχνίδι του και να ελέγξει τον ρυθμό στον αγώνα.
Η ομάδα του Χοάν Πλάθα παρόλα αυτά, μετά από τάιμ άουτ του Ισπανού ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε με δύο εύστοχες βολές του Μάρκο Πόποβιτς να κάνει το 8-4 στο τέταρτο λεπτό του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς θα πλησιάσουν στους τέσσερις πόντους (12-8), δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.
Οι Λιθουανοί θα συνεχίσουν να πιέζουν και με τον έμπειρο Καουκένας θα προσπεράσουν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 9ο λεπτό (13-14). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως με δύο εύστοχες βολές από τον Πέρο Άντιτς και ένα δύσκολο καλάθι του Κάιλ Χάινς θα κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων απέναντι στην Ζαλγκίρις (17-14).
Έλεγξε το ματς με Σπανούλη, Χάινς…
Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν στην δεύτερη περίοδο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στον σκορ. Η Ζαλγκίρις θα μπει δυνατά και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως με τον Βασίλη Σπανούλη σε πολύ καλή κατάσταση θα ισορροπήσει το παιχνίδι για τους Πειραιώτες.
Ο Σπανούλης θα κάνει το 26-24 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς θα ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα σε 28-28. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νευρικοί, με τον Σπανούλη και πάλι να δίνει σημαντική ανάσα (30-27). Παρόλα αυτά ο Λαφαγιέτ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (30-30), με εύστοχο σουτ τριών πόντων.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να… ξεκολλήσει από τους Λιθουανούς. Πο Πειραιώτες στη συνέχεια θα πιέσουν και θα καταφέρουν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 6 πόντων (39-33), έπειτα από τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου και ακόμα ένα δύσκολο καλάθι του Κάιλ Χάινς, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Ο… τρελό-Πόποβιτς!
Στην τρίτη περίοδο, η Ζαλγκίρις θα προσπαθήσει να επιβάλει το παιχνίδι της και να ανοίξει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Τζάαμπερ θα φέρει για πρώτη φορά την Ζαλγκίρις Κάουνας στο +4 (42-46), με τους Λιθουανούς να έχουν ανεβάσει την ένταση και να βγάζουν ενέργεια.
Παράλληλα, με το περιφερειακό σουτ κυρίως από τον Μάρκο Πόποβιτς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες. Η διαφορά θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Ο Χάινς με βολές θα κάνει το 45-49, αλλά ο Πόποβιτς και πάλι θα σημειώσει με τρίποντο το 45-54, ανεβάζοντας την διαφορά στους εννέα πόντους για την ομάδα του Χοάν Πλάθα.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, ενώ κάποια λάθη έδωσαν το δικαίωμα στη Ζαλγκίρις να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Σπανούλης, ο οποίος ήταν στον πάγκο θα περάσει στο παρκέ, αλλά και πάλι η εικόνα του Ολυμπιακού δεν θα βελτιωθεί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ελέγξει τα ριμπάουντ με τον Φουτ έπειτα από δύο διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών να κάνει με κάρφωμα το 49-59, σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης η Ζαλγκίρις χωρίς άγχος κατάφερε με τον Καουκένας να κάνει το 49-61, ανεβάζοντας την διαφορά στους 12 πόντους για τους Λιθουανούς (49-61). Η Ζαλγκίρις θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τρόπο να σημειώσει καλάθι και η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους στο 34′ (49-71).
Οι παίκτες του Χοάν Πλάθα θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και θα φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα με 79-61 μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1, Άντιτς 5, Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12(1), Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 11(2).
Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάμπερ 9(1), Πόποβιτς 16(3), Λαβρίνοβιτς 9(1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10(2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς 3.
ΠΗΓΗ: sport24.gr
 
Top