Οι προπονητές των 12 ομάδων της Α1 χρήζουν τον Ολυμπιακό μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του νταμπλ και επισημαίνουν πως η κρίση θα κάνει καλό, καθώς θα βγουν στον... αφρό νέοι παίκτες.
Καμία και σήμερα όπως λέγαμε στο στρατό για να αρχίσει και η φετινή Α1 ανδρών. Το πρώτο σερβίς γίνεται το Σάββατο με τον Ολυμπιακό να είναι το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του νταμπλ. Αυτό άλλωστε επισήμαναν και οι προπονητές των δώδεκα ομάδων, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας.
Οι τεχνικοί απάντησαν σε 4 κοινές ερωτήσεις που ήταν οι εξής:
1.Το πρωτάθλημα είναι πλέον στην αφετηρία του. Ποιες είναι οι αγωνιστικές και όχι μόνο, προσδοκίες που έχετε από την Volleyleague ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 2012-2013;
2.Στα ρόστερ των ομάδων υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, ενώ παρατηρείται μια μείωση στον αριθμό των ξένων αθλητών. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δεδομένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στο να εμφανιστούν στο προσκήνιο της Volleyleague ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ νέοι Έλληνες αθλητές;
3.Ποιοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα σας για τη φετινή σεζόν και τι θα θεωρήσετε επιτυχία για την ομάδα σας;
4.Ποια ομάδα θεωρείτε ότι έχει τον πρώτο λόγο στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί ως η έκπληξη του πρωταθλήματος;

Αντρέι Κράβαρικ - Ηρακλής
1.Οι προσδοκίες μου αυτή τη στιγμή είναι να μην έχουμε προβλήματα με την γνωστή ιστορία που αφορά το ΑΦΜ του συλλόγου. Είναι κάτι βέβαια που δεν είναι στο δικό μας χέρι και εμάς μας ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο προσωπικά δεν φοβάμαι με τίποτα
2.Ο πρώτος στόχος της ομάδας έχει ήδη επιτευχθεί. Συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα με μια αξιοπρεπή ομάδα κι ο δεύτερος στόχος είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί μας στόχοι στη φετινή σεζόν και για εμάς θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν θα παίξουμε πλέι οφ.
3.Είναι πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους νέους Έλληνες παίκτες να δείξουν την ποιότητα τους. Κι η ποιότητα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που αφορά και τους ξένους. Εάν ένας ξένος είναι χειρότερος από τον μικρό Έλληνα δεν έχει νόημα να παίζουν τέτοιο παίκτες στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα στην ουσία είναι σημαντικό να έρχονται ξένοι παίκτες καλής ποιότητας οι οποίοι ανεβάζουν ακόμη πιο πολύ το συνολικό επίπεδο.
4.Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός γιατί μάζεψε τους πιο καλούς και έμπειρους παίκτες σε σχέση με τις άλλες ομάδες και φαίνεται πραγματικά ότι θα είναι το φαβορί. Όσον αφορά την έκπληξη του πρωταθλήματος, πιστεύω ακράδαντα ότι θα είμαστε εμείς ο Ηρακλής.

Χρήστος Πάτρας - Φοίνικας Σύρου
1.Εύχομαι να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα φυσιολογικά. Να τελειώσουν όλες οι ομάδες την προσπάθεια τους και να τηρηθεί το fair play εντός και εκτός γηπέδου. Όλοι θα πρέπει να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, κυρίως στο οικονομικό και κάποτε θα πρέπει να ξεκινήσουμε ένα πρωτάθλημα με μηδενικά χρέη, ίσους όρους που θα αποπνέει υγεία και θα είναι ελκυστικός προορισμός για τον κόσμο και τους χορηγούς.
2.Εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα η μείωση των ξένων παικτών. Στο προσκήνιο θα εμφανιστούν καλοί Έλληνες παίκτες μόνο με δουλειά από εμάς στο γήπεδο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να εμφανίζουμε τους ικανούς στο γήπεδο ανεξαρτήτου ηλικίας και κάποτε την περιβόητη ανάπτυξη πρέπει να την ενεργοποιήσουμε επί της ουσίας και όχι μόνο στην θεωρία, γιατί μέχρι τώρα έχουμε μείνει μόνο στη θεωρία.
3.Οι στόχοι του Φοίνικα είναι να παραμείνουμε στις κορυφαίες ομάδες της Λίγκας και να είμαστε απολύτως έτοιμοι την άνοιξη, εκεί που κρίνονται τα πάντα. Επιτυχία για μένα θα είναι να βγάλουμε τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο.
4.Με τα σημερινά δεδομένα ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ. Εμφανίζεται πιο έτοιμος από τις άλλες ομάδες. Από κει και πέρα θεωρώ ότι η Νίκη Αιγινίου θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος..

Νίκος Ζαλμάς - Παμβοχαϊκός

1.Περιμένω και θέλω να δω ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα από την αρχή έως το τέλος. Να μπει επιτέλους μία κόκκινη γραμμή, σύμφωνα με την οποία πάνω από αυτή λειτουργούνε όλες οι ομάδες το ίδιο, ενώ κάτω από αυτή δεν συμμετέχεις. Κι έτσι να προασπίζονται τα συμφέροντα των ομάδων που μοχθούν σε όλα τα πλαίσια ανεξαρτήτως ονομάτων.
2. Μπορεί να γίνει και αυτό αν και νομίζω ότι η εμφάνιση καλών νέων αθλητών έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα και ποσότητα της προπόνησης τους παρά αν υπάρχουν 2 ή 3 ξένοι σε ένα ρόστερ. Καλό επίπεδο ξένων μπορεί και να σημαίνει και καλύτερο επίπεδο νέων ελλήνων αθλητών.
3. Να μπορεί να εμφανίσει ο Παμβοχαϊκός μέσα στο γήπεδο μία εξίσου σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα ή οποία θα προσπαθήσει να παίξει και καλό βόλεϊ εντός και εκτός έδρας ώστε να διαφημίσει το προϊόν της πανελλαδικά και ταυτόχρονα να διαφημίσει και την περιοχή γενικότερα. Ως επιτυχία κρίνεται η αγωνιστική σταθερότητα μέχρι το τέλος της χρονιάς που θα μας κατατάξει στις 5 πρώτες ομάδες καθώς και η προσπάθεια να κλείσει η χρονιά με το μικρότερο ή μηδενικό οικονομικό άνοιγμα.
4. Θα μπορούμε να απαντήσουμε με ασφάλεια στις αρχές του β' γύρου όταν και θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως τα ρόστερ μετά και την 2η μεταγραφική περίοδο. Σύμφωνα πάντως με τα δεδομένα της προετοιμασίας ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Γιώργος Γιάτσης - Άρης

1.Ένα πρωτάθλημα με ακόμα μεγαλύτερη προβολή και διαφήμιση. Το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο και αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ΕΣΑΠ για την καλύτερη δυνατή προβολή του αθλήματος.
2.Ότι κάποιοι νέοι Έλληνες παίκτες θα πρωταγωνιστήσουν στη Volleyleague ΟΠΑΠ αυτό είναι δεδομένο μια και οι θέσεις των ξένων αθλητών μειώθηκαν.
3.Ο βασικός μας στόχος είναι να βρεθεί η ομάδα στα Play off.
4. Ο Ολυμπιακός. Έκπληξη για μένα θα είναι μόνο αν μια άλλη ομάδα θα πάρει τον τίτλο. Κατά τα άλλα όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν δυνατότητες για μια καλή πορεία.

Δημήτρης Καζάζης - Ολυμπιακός

1.Εύχομαι κατά αρχάς να μην υπάρχουν προβλήματα όπως πέρσι. Το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και να τελειώσει με επίκεντρο τους αγώνες και τους αθλητές.
Οργανωτικά να σταθεί σε καλό επίπεδο, βάση και των δεδομένων της εποχής και για αυτό όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εύχομαι να υπάρχει υγεία σε όλους τους αθλητές και ότι καλύτερο στις ομάδες της Volleyleague ΟΠΑΠ.
Αγωνιστικά θα είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες θα βρουν το δρόμο τους και θα έχει συναρπαστικά ματς. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, αλλά θα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

2.Βλέπουμε ότι αναγκαστικά λόγω της γενικότερης κρίσης ότι η μείωση των ξένων και η μη έλευση ποιοτικών ξένων είναι μια πραγματικότητα. Αυτό δίνει μια ευκαιρία στους Έλληνες - και στους νέους Έλληνες παίκτες- να δείξουνε την αξία τους και να αποδείξουν ότι μπορούν αυτοί να στελεχώσουν τις ομάδες μας χωρίς να αναζητάμε σύλλογοι και προπονητές τον οποιονδήποτε ξένο. Είναι καλή ευκαιρία για να δούμε τις δυνατότητες των Ελλήνων και να κριθούν με βάση την ποιότητα και την εικόνα που θα παρουσιάσουν.
3.Ο Ολυμπιακός μετά από μια μέτρια χρονιά, φέτος θεωρώ ότι έχουμε οργανώσει αρκετά καλά την ομάδα. Στόχος είναι οι εγχώριοι τίτλοι και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Εφόσον τους κατακτήσουμε, θα είναι μια πετυχημένη χρονιά γιατί θα έχουμε συνδυάσει την κατάκτηση των τίτλων με την οικονομική εξυγίανση της ομάδας.
4.Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο εφόσον δεν έχουμε ατυχίες και κυλήσουν όλα φυσιολογικά, αλλά υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες...
Η Σύρος είναι ενισχυμένη, ενώ Παμβοχαϊκός, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Άρης και ίσως ο Εθνικός μπορούν μέσα από διάφορα αποτελέσματα να κάνουν την έκπληξη.


Δημήτρης Ανδρεόπουλος - ΓΣ Λαμία

1.Πιστεύω ότι θα είναι το πιο σκληρό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Κι αυτό συμβαίνει γιατί οι ξένοι παίκτες που κάνουν τις διαφορές στις ομάδες περίπου βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Οι ξένοι, που συνήθως έκαναν και τη διαφορά στις ομάδες δεν είναι του βεληνεκούς παλιότερων πρωταθλημάτων, όπου κάποιες ομάδες προσφέροντας μεγαλύτερα συμβόλαια είχαν τέτοιους παίκτες.

2.Οι μεταγραφές των Ελλήνων παικτών είναι κάτι που συνέβαινε πάντα και δεν συνιστά διαφοροποίηση του πρωταθλήματος... Αν διαβάσουμε τα ρόστερ βλέπουμε ότι δεν είναι πάρα πολλά τα νέα παιδιά που μπαίνουν μέσα στις ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό. Μάλλον σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη Ελληνόπουλα που καλύπτουν τα όποια κενά υπάρχουν, ενώ από τα προηγούμενα χρόνια έχει μπει στις ομάδες ένας σημαντικός αριθμός νέων αθλητών.


3.Θα ξεκινήσω από μια διαφορετική βάση. Η Λαμία για 8η συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία συμπληρώνοντας, ως ομάδα της περιφέρειας, έναν πολύ μεγάλο κύκλο και φτάνοντας στα επίπεδα της Ορεστιάδα και της ΕΑ Πατρών. Αυτό από μόνο του συνιστά ένα τεράστιο επίτευγμα και η Λαμία θέλει να το συνεχίσει για μια ακόμη χρονιά τουλάχιστον.
Θέλουμε λοιπόν να μείνουμε για 9η χρονιά στη μεγάλη κατηγορία κι αυτό θα είναι νομίζω μια τρομερή επιτυχία

4.Φαβορί φαίνεται και είναι δεδομένα ο Ολυμπιακός, η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και το πληρέστερο ρόστερ.
Εγώ νομίζω ότι η έκπληξη θα είναι η ομάδα του Άρη γιατί είναι μια πλήρης ομάδα, με πολλές λύσεις και πάρα πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις.


Γιάννης Μέλκας - ΠΑΟΚ
1.Πιστεύω ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί μέσα από τον ανταγωνισμό θα προκύψει και η ποιότητα, αλλά και θα εμφανιστούν νέοι παίκτες... Θεωρητικά, τώρα στην αρχή λογικό είναι να πιστεύουμε ότι ποιοτικά το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα κλικ πιο κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από την πορεία του πρωταθλήματος θα εμφανιστεί και η ποιότητα. Από κει και πέρα, οργανωτικά έχουν γίνει σημαντικά βήματα, με την καθοδήγηση της ΕΣΑΠ, που ωθεί και τις ομάδες να τρέξουν παραπάνω. Κι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί απ' όλους για να έρθουν καλύτερες ημέρες.
2.Όπως ανέφερα και πιο πάνω οι φετινές συνθήκες είναι κατάλληλες για να εμφανιστούν νέοι παίκτες στο προσκήνιο. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους νεαρούς Έλληνες αθλητές και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε σε όλες τις ομάδες τέτοιους αθλητές οι οποίοι θα βοηθήσουν και στην Εθνική. Από τις 12 ομάδες της κατηγορίας, πιστεύω ότι θα προκύψει ένας σημαντικός αριθμός νέων αθλητών.
3.Εμείς θέλουμε να πετύχουμε περισσότερες νίκες σε σχέση με πέρσι... Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία για τον ΠΑΟΚ.
4.Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αφού έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ. Από κει και πέρα, δεδομένου ότι ο Άρης πέρσι τερμάτισε 4ος και δεν θα θεωρηθεί έκπληξη το να επαναλάβει μια τέτοια πορεία, πιστεύω ότι η Κηφισιά μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, αφού έχει μια δυνατή και ιδιαίτερη έδρα, αλλά κι ένα πολύ καλό ρόστερ

Θανάσης Μουστακίδης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
1.Πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα έχει πολλές εκπλήξεις. Ναι μεν η ποιότητα κάθε χρόνο πέφτει, αλλά ανεβαίνει ο ανταγωνισμός και σε κανέναν αγώνα το αποτέλεσμα δεν θα είναι δεδομένο.
2.Εγώ πιστεύω ότι πρέπει και επιβάλλεται να μπουν νέοι Έλληνες αθλητές και προσωπικά περίμενα να υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Υπάρχουν κάποιες ομάδες όπως ο Εθνικός, ο Μίλωνας, η Νίκη Αιγινίου, ο Παναθηναϊκός κι ο Ηρακλής που δίνουν ευκαιρίες φέτος σε νέα παιδιά, αλλά μακάρι να υπήρχαν περισσότερα. Αυτό πάντως σε βάθος χρόνου θα είναι καλό για το Ελληνικό βόλεϊ και σύντομα θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα στα ρόστερ των ομάδων.
3.Επτυχία θα είναι να τερματίσουμε σε υψηλότερη θέση από ότι πέρσι και να μπουν στην ομάδα και κάποια άλλα νέα παιδιά, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε σιγά, σιγά την ομάδα για το μέλλον.
4.Ως έκπληξη μπορούν να εξελιχθούν πολλές ομάδες, αλλά φαβορί είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός.

Κώστας Αρσενιάδης - ΑΟ Κηφισιάς

1.Περιμένω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό όπως και το προηγούμενο, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό και στη κορυφή που πιστεύω ότι μια ομάδα έχει μεγάλο προβάδισμα. Επίσης θεωρώ ότι οι οικονομικές δυσκολίες των ομάδων θα δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά αρνητικές καταστάσεις και προβλήματα που δύσκολα θα αντιμετωπισθούν.
Ελπίζω ότι οι ομάδες θα εμφανισθούν περισσότερο οργανωμένες σε σχέση με το παρελθόν ώστε να προσελκύσουν χορηγούς και να δημιουργήσουν φίλαθλο κοινό που τόσο το έχει ανάγκη το άθλημα μας.
Η βία στα γήπεδα είναι ένα μεγάλο θέμα που πιστεύω ότι φέτος θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και αυτό από μόνο του θα κάνει πιο ελκυστικούς τους αγώνες στους πραγματικούς φιλάθλους η οπαδούς

2.Η οικονομική κρίση μειώνει τους ξένους αλλά συγχρόνως μειώνει και τους ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι είναι ακριβότεροι.
Ειδικά το δεύτερο κάνει τις ομάδες πιο διστακτικές ως προς άγνωστους και αμφιβόλου ποιότητας ξένους και οι ευκαιρίες για τους έλληνες παίκτες συνεχώς και αυξάνουν.
Οι πραγματικές ευκαιρίες για εξέλιξη όμως είναι για αυτούς που μεταγράφηκαν σε ομάδες του εξωτερικού οι οποίοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά και οι εμπειρίες που θα κερδίσουν θα είναι πολλές και σημαντικές.

3.Ο κύριος στόχος για την ομάδα μου είναι η παραμονή στην Volleyleague ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ παίζοντας όσο καλύτερο Βόλεϊ γίνεται .
4.Φαβορί για το πρωτάθλημα υπάρχει και φυσικά είναι ο Ολυμπιακός.
Έκπληξη του πρωταθλήματος δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ομάδα θα είναι, ούτε να κάνω κάποιες προβλέψεις.
Ωστόσο σίγουρα ένα πρωτάθλημα με τις περισσότερες ομάδες τόσο κοντά σε δυναμικότητα και με δυο από τις τρεις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες να έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σημαίνει ότι ο δρόμος είναι ανοικτός για αρκετές εκπλήξεις.


Στέλιος Καζάζης - Παναθηναϊκός

1. Οι προσδοκίες είναι να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς εντάσεις και προστριβές του παρελθόντος. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε, γιατί το έχει ανάγκη το άθλημα μας.
2.Μέσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας και το άθλημα μας, το κέρδος είναι αυτό: Περισσότεροι Έλληνες αθλητές. Πιστεύω ότι είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για όλα αυτά τα παιδιά, αφού αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση των ομάδων για τα επόμενα χρόνια.
3. Δεν μπορώ να δώσω μια σαφή απάντηση. Ξεκινήσαμε ουσιαστικά προετοιμασία μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κι έτσι για εμάς όλα φαντάζουν δύσκολα αλλά και εφικτά.
4. Ακλόνητο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να αποτελέσουν την έκπληξη, αλλά καμιά εκτιμώ δεν μπορεί να τον απειλήσει.
Υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων που μπορούν να μπουν στην 4αδα κι εκεί η επιτυχία από την αποτυχία μπορεί να κριθεί από ένα βαθμό.
Αυτό όμως δεν μπορεί να αναιρέσει την προσπάθεια που θα κάνουν όλοι μέσα στο γήπεδο.
Έκπληξη πάντως θα είναι να μην κάνει το νταμπλ ο Ολυμπιακός


Θανάσης Στράντζαλης - Νίκη Αιγινίου
1.Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Θεωρώ ότι τα ρόστερ των ομάδων είναι πολύ ισορροπημένα και πολλοί αγώνες θα κριθούν στα πέντε σετ. Από κει και πέρα θέλω να δω ένα πρωτάθλημα όπου θα κυριαρχεί η ισονομία, με καλή οργάνωση από την πλευρά της ΕΣΑΠ και πολλούς νέους Έλληνες αθλητές με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, αλλά και πολύ κόσμο στις κερκίδες.

2.Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα μεγάλα ονόματα ξένων αθλητών του παρελθόντος. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς Έλληνες αθλητές να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Αυτή όμως η παρουσία Ελλήνων αθλητών σε σημαντικές θέσεις στις ομάδες, δεν θα πρέπει να μειώσει την ποιότητα του αθλήματος. Θα πρέπει τα νέα παιδιά να εκμεταλλευτούν αυτή την συγκυρία και να αποδείξουν ότι ο Έλληνας αθλητής έχει μεγάλες ικανότητες.

3.Στόχος κάθε νεοφώτιστης ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Εμείς θέλουμε να την εξασφαλίσουμε γρήγορα, να παίξουμε καλό βόλεϊ βάζοντας παράλληλα και νέα παιδιά στο επίπεδο της μεγάλης κατηγορίας κι από κει και πέρα να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
4.Θεωρώ ότι Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου έχουν τα πιο πλήρη ρόστερ, ενώ ως αουτσάιντερ μπορώ να χαρακτηρίσω την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Χρήστος Ντόζης - ΑΟΝΣ Μίλων
1.Πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα κρατήσει αμείωτο το βαθμολογικό ενδιαφέρον μέχρι την λήξη του. Εύχομαι να προσφέρει θέαμα και να προσελκύσει καινούργιους ανθρώπους στο άθλημά μας
2.Οι νέοι αθλητές πρέπει να είναι το ζητούμενο και στην Volleyleague ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετοί νέοι Έλληνες αθλητές στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό πρέπει να είναι όχι προϊόν ανάγκης αλλά συντονισμένων ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων.
3.Οι στόχοι της ομάδας μου είναι αφενός να συμβάλλει όσο μπορεί για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αφετέρου να παραμείνει στην Volleyleague ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ.
4.Από ότι φαίνεται τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου τον έχει ο Ολυμπιακός κι από κει και πέρα ο Φοίνικάς, ο ΠΑΟΚ, και ο Παμβοχαϊκός φαίνονται αρκετά ισχυροί.
gazetta
 
Top