Ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για αστεία στη Γλυφάδα και διέλυσε τον Ίκαρο Καλλιθέας με 97-53. Κορυφαίοι Σλούκας και Μάντζαρης.
Οι Πειραιώτες ήθελαν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι μετά την βαριά ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τα κατάφεραν. Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα κιόλας του ματς πήραν μεγάλη διαφορά και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Καλό παιχνίδι από Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σπανούλη και Χάινς. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με την Τσεντεβίτα (2/11) ενώ η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σκέφτεται την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν δεδομένο πως ήθελε μια σοβαρή αντίδραση και ένα ξέσπασμα μετά τη βαριά ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο εγωισμός των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα πληγώθηκε στο ματς με τους Λιθουανούς με αποτέλεσμα να πληρώσει… τα σπασμένα ο Ίκαρος Καλλιθέας.
MVP: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο μόνος που προσπαθούσε στο δεύτερο ημίχρονο-ναυάγιο του ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας έδειξε πως αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι με το 100% των δυνάμεων του. Όσο έμεινε στο παρκέ, ο Έλληνας γκαρντ τα έδωσε όλα σε άμυνα και επίθεση και γι’ αυτό ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του.  
ΑΦΑΝΤΟΣ: Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για έναν παίκτη της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Και αυτό γιατί ολόκληρος ο Ίκαρος Καλλιθέας «αιχμαλωτίστηκε» από την άμυνα του Ολυμπιακού. Οπότε στην κατηγορία «άφαντος» θα μπει ο Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ δεν εμφανίστηκε ούτε στη Γλυφάδα, θα απολογηθεί αύριο Δευτέρα (29/10) στους ανθρώπους της ΚΑΕ και στη συνέχεια θα λυθεί το συμβόλαιο μαζί του και ο Ολυμπιακός θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του.
ΚΕΥ POINT: Το ξεκίνημα του ματς. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή πως δεν είχε όρεξη για αστεία και το παιχνίδι άρχισε με 15-0 υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης που επέβαλαν τους κανόνες και τους νόμους τους από το πρώτο τρίλεπτο κιόλας. Σε τέτοια ματς και μετά από τόσα βαριές ήττες, το ξεκίνημα είναι το «κλειδί» και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σωστή αντίδραση δείχνοντας στους γηπεδούχους πως δεν είχαν όρεξη για αστεία.
AΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας και δημιούργησαν μια άκρως μπασκετική ατμόσφαιρα χειροκροτώντας τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Δεκάλεπτά: 9-29, 21-52, 32-68, 53-97
Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στραντ, Λαρεντζάκης 12 (2), Κυρίτσης 19 (1), Γουίατ 7, Στέβοβιτς 2, Φαγιέ 3, Γκίμπσον 2, Γιαννακίδης, Αγαδάκος 2, Μήτσιαλος 4, Σίμτσακ 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 7 (1), Άντιτς 13 (2), Σπανούλης 7, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας 9 (1), Μαυροειδής 6, Γκετσεβίτσιους 10 (2), Πρίντεζης 9,  Παπανικολάου 10 (2), Μάντζαρης 8 (2).
 
Top