Με μια νέα πραγματικότητα θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν χιλιάδες κάτοικοι του Α’ και του Β’ διαμερίσματος στον Πειραιά αλλά και οι επισκέπτες του κέντρου της πόλης μετά την απόφαση που κατά πλειοψηφία έλαβε το Δ.Σ. Πειραιά να εγκρίνει την επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Η απόφαση μάλιστα αυτή της διοίκησης του δήμου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για πρωτοφανές χαράτσι της δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης σε μια μάλιστα περίοδο που η μέση ελληνική οικογένεια πλήττεται σκληρά από την οικονομική κρίση. 
Παρά το γεγονός ότι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητήθηκε σε έντονους τόνους το εν λόγω θέμα να αποσυρθεί, τελικά ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
Σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της πόλης, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα ορίζεται από τις οδούς Ρετσίνα – Ευαγγελιστρίας – Γρ. Λαμπράκη – Καραολή Δημητρίου – Δεληγιώργη – Ακτή Μουτσοπούλου  - Φρεαττύδος – Ζαννή –Χαρ. Τρικούπη  - Ηρ. Πολυτεχνείου – Χατζηκυριακού – Ιάσονος -  Ακτή Μιαούλη – Ακτή Ποσειδώνος – Ακτή Καλλιμασιώτη – Αγ. Διονυσίου. 
Καταλαμβάνει δηλαδή επί της ουσίας ολόκληρο το Εμπορικό Κέντρο, το λιμάνι του Πειραιά από τον Άγιο Νικόλαο έως το ύψος του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και τις περιοχές Φρεαττύδα, Πασαλιμάνι, Ευαγγελίστρια (κατά ένα μέρος αυτής). 
Η τιμολόγηση που θα επιβληθεί θα είναι η εξής :
•    Για διάρκεια στάθμευσης μέχρι μισή ώρα : 0,50 €
•    Για διάρκεια στάθμευσης μέχρι μία ώρα : 1 €
•    Για διάρκεια στάθμευσης 1-2 ώρες : 2 €
•    Για διάρκεια στάθμευσης 2-3 ώρες : 5 €
Το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-21.00 και το Σάββατο 09.00-16.00.
Αυτό πάντως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται και όλοι οι κάτοικοι των πιο πάνω περιοχών να καταβάλλουν συμβολικό τίμημα 20 €, ώστε να μπορούν να λάβουν ειδική άδεια στάθμευσης εντός των καθορισμένων ζωνών. Θα πρέπει δηλαδή πλέον να πληρώνουν για μία υπηρεσία που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν!
Κατά τα λοιπά με την Κανονιστική Απόφαση του Δ.Σ. δημιουργούνται κάρτες στάθμευσης Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Ειδικές άδειες για ΑμεΑ, ειδικές θέσεις στάθμευσης για επαγγελματικούς λόγους, θέσεις αποβίβασης – επιβίβασης πελατών ξενοδοχείων, θέσεις για την τροφοδοσία των καταστημάτων και για τη στάθμευση των δικύκλων. Οι ανωτέρω θέσεις θα διαμορφωθούν με ειδική σήμανση. 
 Η υλοποίηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης και η διαχείρισή του θα ανατεθούν σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό.
Τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ άλλων για τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, τη συντήρηση και διαγράμμιση του οδικού δικτύου, τη βελτίωση της οδικής σήμανσης, τη συντήρηση και επισκευή στηθαίων ασφαλείας, την κατασκευή ρείθρων και κρασπέδων, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.
http://pireas2day.gr/02,04,5301,00.aspx
 
Top