ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

Οι κάτοικοι αντιδρούν, σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση καταγγέλλει, η Κτηματική Υπηρεσία  του Δημοσίου εκδίδει πρωτόκολλο κατεδάφισης, η  Περιφέρεια Αττικής ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τώρα η Δικαιοσύνη - μετά από σχετικό κοινό αίτημα των κατοίκων,
πέντε (5) δημοτικών παρατάξεων και των συμβούλων τους - αναγνωρίζει ότι στα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ και έμπροσθεν του υφισταμένου αυθαιρέτου κτηρίου-καταστήματος γίνονται παράνομες εργασίες  και τις απαγορεύει με προσωρινή διαταγή, εμποδίζοντας τη δημιουργία και δεύτερου αυθαίρετου στο πρώην Scuba νυν Bora-Bora
Όλα αυτά δεν πτοούν τη Δημοτική Αρχή. Με μία ξεδιάντροπη επίδειξη προστασίας και κάλυψης προς τους παρανομούντες επιχειρηματίες ακόμη και ενώπιον του δικαστηρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κατέγραψε σήμερα μία ιστορική πρωτιά: Εμφανίστηκε ο ίδιος, μαζί με τον Διευθυντή της Πολεοδομίας , μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους «πρώτους» της παράταξής του για να υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να καταπατούν τις παραλίες της πόλης (!). Αυτή η απίστευτη συμπεριφορά δημοτικού άρχοντα συμβαίνει για πρώτη φορά στον Πειραιά από τον καιρό της Χούντας. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος έχασε. Ίσως μεταξύ άλλων, η αλαζονεία και η προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου να έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό. Όπως έπαιξε ρόλο η αποτελεσματική κινητοποίηση των κατοίκων και τα σοβαρά επιχειρήματα για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου.
Η ήττα έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι από τις 12/9/2012 ο Δήμαρχος έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως-ακόμη και από την ίδια την Αστυνομία- ότι το συγκεκριμένο κατάστημα προχωρά σε αυθαίρετες εργασίες και όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά κατήγγειλε από όποιο μικρόφωνο έβρισκε (δημοτικό συμβούλιο, ραδιόφωνο κλπ) τους δημοτικούς μας συμβούλους αλλά και τους κατοίκους ότι με τις καταγγελίες τους εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα(!). Έτσι έλπιζε ότι θα κερδίσει χρόνο και θα κτιστεί το αυθαίρετο.
 Από κοντά και η Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, ο διευθυντής της οποίας, αν και προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, παρόλα αυτά δε γνώριζε τίποτα για τις αυθαίρετες εργασίες, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η Αστυνομία  έχει στείλει σήμα στην Πολεοδομία για το γεγονός αυτό και η Πρωτοβουλία Πολιτών τον επισκέφτηκε στο γραφείο του και του  παρέδωσε την καταγγελία της. Ακόμη κι αν δεχτούμε ως αληθινή την αδικαιολόγητη άγνοιά του, όφειλε προτού καταθέσει υπέρ των επιχειρηματιών και του δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι δε γνωρίζει να γίνονται αυθαίρετες εργασίες, να έκανε μια βόλτα από τα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ για να είχε ιδία αντίληψη.
Αντιθέτως ο ίδιος προσπάθησε να παραπλανήσει το Δικαστήριο με επίδειξη παλαιών φωτογραφιών του καταστήματος και της περιοχής, ισχυριζόμενος ότι όλα είναι νόμιμα.
Και τούτο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι κατά του συγκεκριμένου καταστήματος έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 2005!  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…!

Στην κατρακύλα του ο Δήμαρχος θα συμπαρασύρει μαζί του και όσους διστάζουν, φοβούνται ή δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν στις παρανομίες του. Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να αλλάξει ρότα όσο είναι καιρός. Η τάση της  να ταυτίζεται με αυτούς που,  με πολιτικές αλχημείες και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, στηρίζουν τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της γης μας, θα είναι καταστροφική για τον Πειραιά αλλά και για την ίδια Στην καλύτερη περίπτωση θα μοιραστεί μαζί τους την περιφρόνηση και τη χλεύη της κοινωνίας, στη χειρότερη και την τύχη τους - όταν θα έλθει η ώρα να απολογηθούν γι’ αυτή την εγκληματική  λεηλασία.

Οι κάτοικοι του Πειραιά κέρδισαν άλλη μια νίκη, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όσο περισσότερες, τόσο καλύτερα. Ας νομίζουν οι άλλοι πως θα ξεπουλήσουν και τον Πειραιά. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους στους αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, της δημόσιας γης και της πόλης μας.
 
                        «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»  
 
Top