Για διαδικασίες εξπρές -και ιδιαίτερα δαπανηρές σε περίοδο κρίσης-κατηγορεί τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο στην προμήθεια απορριμματοφόρων και εξοπλισμού καθαριότητας... 
ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας στον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τελευταίο –επεισοδιακό- δημοτικό συμβούλιο, με την αντιπολίτευση απούσα και με ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, πέρασε η έγκριση ποσού 8.000.000 ευρώ (!) ετησίως για την «ενίσχυση» του τομέα καθαριότητας. 
Δηλαδή ο δήμος Πειραιά θα ξοδέψει 1.593.000 ευρώ ετησίως τα επόμενα 5 χρόνια για αγορά απορριμματοφόρων και εξοπλισμού. 

Διαβάστε τι αναφέρει ο Γιάννης Καρδαράς:

 "Το θέμα της έγκρισης της αναγκαιότητας εκτέλεσης της προμήθειας των απορριμματοφόρων και εξοπλισμού καθαριότητας, που υποχρεωτικά ο Νόμος που διέπει την Αυτοδιοίκηση (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) επιτάσσει να περνάει από την έγκριση ενός ευρύτερου σώματος δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου και ΟΧΙ της Οικονομικής Επιτροπής, είναι εξόχως σοβαρό με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του ήδη υπερχρεωμένου Δήμου Πειραιά, τη γενική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας. 
Το θέμα της καθαριότητας της πόλης είναι όντως και αυτό σοβαρό αλλά είμαστε ως Δήμος ήδη χρεωμένοι 130.000.000 ευρώ, οι μισθοί των υπαλλήλων δεν «βγαίνουν» αλλά και οι προνοιακές δομές αλληλεγγύης (Βρεφονηπιακοί σταθμοί , ΑΜΕΑ κλπ) κινδυνεύουν και ο κ. Δήμαρχος χρεώνει το Δήμο με 8.000.000 ευρώ ή 1.593.000 ευρώ ετησίως για 5 χρόνια. 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είχαν εντάξει το θέμα της προμήθειας των 8.000.000 ευρώ ως 13ο υπόθεμα του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης (η ημερήσια διάταξη στη διάθεση όλων). 
Τώρα πώς γίνεται με σύσσωμη την αντιπολίτευση να έχει αποχωρήσει και η πλειοψηφία με καμιά δεκαπενταριά εναπομείναντες να ψηφίζει τέτοια μείζονος σημασίας θέματα, μόνο στο βασίλειο του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου γίνονται. 
Μία σωστή Δημοτική Αρχή πρέπει να ξαναφέρει το θέμα για συζήτηση ώστε να υπάρξει ει δυνατόν σύνθεση απόψεων, άλλως πρόκειται περί ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ".
http://reportaznet.blogspot.gr
 
Top