Αποκλειστικό!
   Στις 20 Ιανουαρίου 2001, καθώς έμπαινε στο σπίτι του στον Πειραιά, ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξεράγει βόμβα (φωτό), χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά, ούτε όμως και τους συνοδούς του.
   Η επίθεση αυτή τότε, απεδόθη σε τρομοκράτες, αλλά στην πορεία, και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» της εποχής εκείνης, ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπήρχαν στοιχεία για να χαρακτηριστεί η επίθεση «τρομοκρατική».
   Παρ’ όλα αυτά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, τότε βουλευτής και σήμερα Δήμαρχος, απολαμβάνει όλα όσα ορίζει ο νόμος.
   Κατά καιρούς βέβαια, στοχοποιεί  τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, ενώ σιγοντάρει και ο φυγόποινος Πειραιώτης επιχειρηματίας, Γιάννης Μπολέτσης, χωρίς όμως να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο. Μάλιστα, και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μιχαλολιάκου – Σύρρου (πρώην Αρχηγού της Αντιτρομοκρατικής) ο δεύτερος επανέλαβε ότι «από στοιχεία της υπηρεσίας του δεν προκύπτει εμπλοκή Μαντούβαλου».
   Αυτά, ως μικρό πρόλογο, για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας, γιατί το θέμα μας είναι άλλο. Αφορά, την καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του Δημάρχου Πειραιά.
   Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, έχοντας στην υπηρεσία του για φύλαξή του 9 (εννέα) αστυνομικούς, με το υπ’ αριθμόν 31100/2917/28-7-2011 έγγραφό του προς την τότε Υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ζητά, την καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης για τους 9 αστυνομικούς του.
   Η Γεννηματά, εκδίδει απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 49932/21-12-2011 όπου αναφερόμενη στο έγγραφο του Δήμου Πειραιά, στις εννέα βεβαιώσεις της ΕΛ.ΑΣ, ότι διατέθησαν οι αστυνομικοί για την προσωπική ασφάλεια του Δημάρχου Πειραιά, καθώς ότι : «…. η δαπάνη ύψους τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (4.500 ευρώ), που προκαλείται από την ανωτέρω απόφαση, θα καλυφθεί από εγγεγραμμένη πίστωση στον ΚΑ 106012.01 του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά οικονομικού έτους 2011, όπως βεβαιώνεται με το Α.Π. 894/27-9-2011 έγγραφο του Δήμου Πειραιά».
   Για να είμαστε πιο σαφής. Όταν ο Δήμος Πειραιά αδυνατεί να πληρώσει υπερωρίες στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όταν ο Δήμος απολύει συμβασιούχους γιατί δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει, ο Δήμος ΠΛΗΡΩΝΕΙ κάθε μήνα 4.500 ευρώ για υπερωρίες αστυνομικών που φυλάνε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και μάλιστα σε 24ωρη βάση. Δηλαδή, ακόμα και όταν διασκεδάζει, και όταν κοιμάται τον φυλάνε οι αστυνομικοί.
   Δηλαδή αγαπητοί Πειραιώτες, όλοι εσείς, όλοι εμείς, πληρώνουμε για να φυλάγεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από εννέα αστυνομικούς. Διότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση Γεννηματά, τα χρήματα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου (τα ίδια θα γράφαμε, ακόμη  και αν επρόκειτο για ένα (1) ευρώ, που θα έβγαινε από τις τσέπες των Πειραιωτών).
   Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αλλά και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, θα πρέπει να διευκρινίσουν, γιατί φυλάγεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από εννέα αστυνομικούς, όταν αφαιρούνται ακόμη κι από τους βουλευτές, και για ποιόν λόγο γίνεται αυτό, αφού υπάρχουν αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων που αναφέρουν πως «δεν επρόκειτο για τρομοκρατικό κτύπημα».
   Σε ότι αφορά το ποσό των 4.500 ευρώ μηνιαία για υπερωρίες των αστυνομικών για 24ωρη φύλαξή του, η Αντιπολίτευση του Δήμου Πειραιά θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις, όπως: Ποιος έκρινε και ποιος αποφάσισε ότι υπάρχει ανάγκη φύλαξής του καθημερινώς και καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, και πώς δικαιολογείται αυτό το τεράστιο ποσό των 54.000 ευρώ που πληρώνουν οι Πειραιώτες ετησίως, μόνο για πληρωμή υπερωριών των αστυνομικών του.
   Εάν συνυπολογίσουμε και τους μισθούς και την ασφάλιση κ.λ. των αστυνομικών, η φύλαξη του Μιχαλολιάκου στοιχίζει μισθούς 9 ατόμων επί 14 μήνες = 126
126 x 1.500 (μέσο όρο κόστους ανά αστυνομικό) = 189.000 ευρώ ετησίως, πληρώνει ο φορολογούμενος Έλληνας. Εάν προσθέσουμε και τις 54.000 ευρώ υπερωρίες που πληρώνει ο Πειραιώτης, το τελικό ποσό είναι 189.000 + 54.000 = 243.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή στην Δημαρχιακή θητεία το ποσό ανέρχεται σε 972.000 ευρώ.
   Τι λέει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που κόβει την σύνταξη της γιαγιάς, του παππού και του αγρότη, και μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων;
   Οι 243.000 ευρώ τον χρόνο ή οι 972.000 ευρώ στα τέσσερα χρόνια θητείας του για την πολυτελή φύλαξη του Βασίλη Μιχαλολιάκου, δεν είναι προκλητικό;
Θα επανέλθουμε.
(Σημείωση mellon.gr: Δημοσιεύουμε την 1η σελίδα της απόφασης της Φώφης Γεννηματά, που αφορά την έγκριση υπερωριών των αστυνομικών του Βασίλη Μιχαλολιάκου).
http://www.mellon.gr/
 
Top