Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει σήμερα η αστυνομία λόγω της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο κορυφώνονται με την κεντρική εκδήλωση στις... 2 μετά το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3.

Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστούν από το πρωί του Σαββάτου έως το μεσημέρι.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Εντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε διακριτική απόσταση γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου, κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές, στη Βουλή, σε υπουργεία και περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι.

Εντονότατη θα είναι επίσης η αστυνομική παρουσία έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στους δρόμους γύρω από αυτήν.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, οπότε ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες σε οδούς γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος, θα επεκταθούν σήμερα σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες σε αυτές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν οι σταθμοί μετρό του Συντάγματος, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη. Επίσης από τις 2 μετά το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.

Ο ΟΑΣΑ σε συνέχεια των τροποποιήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει θέσει σε εφαρμογή συνδέει προσωρινά (μόνο για σήμερα) το σταθμό Λαρίσης με τον Κεραμεικό με λεωφορείο. Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15, Β15 & Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς το Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στη στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση.
 
Top