Από το : sport-fm.gr
Ο στόχος της συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε για τον Ολυμπιακό στη Γερμανία, όπου ηττήθηκε από την Σάλκε 1-0. Όμως oι «ερυθρόλευκοι» σε συνδυασμό με τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ, εξασφάλισαν την πρόκριση στους... 
«32» του Europa League.  Ο Φουχς στο 77’ το τέρμα των νικητών, ενώ ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ουσιαστικά σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα. Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Πως έπαιξε: 

Η έκπληξη από τον Ζαρντίμ ήρθε στο κέντρο της άμυνας. Ο Μανωλάς είχε στο πλάι του τον Σιόβα, με τον Κοντρέρας να μένει στον πάγκο. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και τα δύο ελληνόπουλα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μοντέστο, Γκρέκο, Μανιάτης ήταν οι τρεις μέσοι, με τον Κορσικανό να έχει περισσότερο βάθος, ενώ οι Αμπντούν και Μασάντο πλαισίωναν τον Μήτρογλου. 

 

Συντηρητικός… κοντράκιας 

Το σκηνικό ήταν ίδιο με άλλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Ζαρντίμ, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά ήταν στην πίεση, η οποία ήταν πιο ψηλά. Αυτό ναι μεν… άγχωνε τους Γερμανούς, όμως δημιουργούσε και κάποια κενά στην άμυνα. Αυτή προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Ντράξλερ και Φαρφάν στα δύο άκρα, οι οποίοι δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους Χολέμπας και Τοροσίδη. 

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειξαν περισσότερο… άτολμοι επιθετικά με τον Γκρέκο να μην μπορεί να δημιουργήσει και τους Χολέμπας και Αμπντούν να μην μπορούν να δείξουν γιατί η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού είναι η δυνατή του. Οι φάσεις της Σάλκε δεν έφεραν το γκολ, αφού είτε το δοκάρι στο σουτ του Χόλμπτι, είτε οι κακές επιλογές των Ντράξλερ και Χούντελαρ πέρασαν χωρίς χειρότερες επιπτώσεις για τους Πειραιώτες. 

Τόλμησε και το πλήρωσε 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, ο Γκρέκο με τον Μασάντο παρέμεναν ανενεργοί, ενώ ο Μήτρογλου πάλευε με τα θηρία μόνος. Τα λεπτά κυλούσαν, φάσεις για τους «ερυθρόλευκους» δεν έρχονταν, ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα, όμως απειλούσαν μόνο μακριά από την περιοχή του Κάρολ. 

Μετά το 75’ όπως και με την Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, προσπάθησε να πιέσει πιο ψηλά, να απειλήσει ουσιαστικά τη Σάλκε και κυρίως… να πατήσει την περιοχή της. Όταν το κατάφερε με τους «φρέσκους» Φουστέρ και Τζεμπούρ, δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ λίγο αργότερα, ο Φουχς, με ένα από τα πολλά μακρινά σουτ των Γερμανών, βρήκε στόχο και άνοιξε το σκορ. 

Τα υπόλοιπα λεπτά βρήκαν τον Ολυμπιακό να πιέζει, να προσπαθεί να γεμίσει την μπάλα στην περιοχή της Σάλκε, όμως να μην μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή και σε συνδυασμό τη νίκη της Άρσεναλ επί της Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Europa League. 
 
Top