Real Estate θα γίνουν στην ουσία οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά την τελευταία δήλωση του υφυπουργού Άμυνας κ. Ελευσινιώτη…περί πώλησης 1225  ακινήτων του Στρατού..
Διαβάστε τι απάντησε ο κ. Ελευσινιώτης στην βουλή σε σχετική ερώτηση βουλευτού της Χρυσής Αυγής.
“Όπως είπαμε η διαχείριση γίνεται για τα στρατόπεδα αλλά και για οικήματα των στρατοπέδων. Επομένως η διαχείριση του χρήματος, η διαχείριση του ταμείου έχει δύο αρμοδιότητες, την είσπραξη διαμέσου του ταμείου και την παράδοση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και ξέρει που έχει ανάγκες για να καλύψει.
Το σύνολο των ακινήτων είναι χίλια διακόσια είκοσι πέντε.
Αυτό που κάναμε εδώ και δύο χρόνια περίπου ήταν να καταγράψουμε από τους φακέλους ηλεκτρονικά την περιουσία και των τριών Ταμείων.
Αυτό τελείωσε πριν ένα μήνα περίπου και τώρα προβαίνουμε στο δεύτερο, την απογραφική τακτοποίηση. Η απογραφική τακτοποίηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα, το οποίο θα χειρίζεται την περιουσία, συγκεκριμένα, όμως, έχουμε σκοπό να βάλουμε μέσα ιστορικά, πολεοδομικά, κτηματολογικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα, δηλαδή να εμπλουτίσουμε ένα ακίνητο, για να μη λέμε μόνο πού βρίσκεται και ποια είναι η έκτασή του. Αυτό εκτιμούμε ότι θα τελειώσει περίπου στο τέλος του 2012, δηλαδή τον άλλο μήνα. Στη συνέχεια, βάζοντας και τα στοιχεία, στις αρχές Ιανουαρίου, μέσα Ιανουαρίου πιστεύουμε ότι θα είναι τελείως έτοιμο.
Γιατί το κάναμε αυτό; Διότι πρωταρχικός σκοπός της ακίνητης περιουσίας είναι η εκμετάλλευση-ενοικίαση, με στόχο το Ταμείο να εισπράττει χρήματα, να τα δίνει στο ΓΕΣ και το ΓΕΣ, όπως είπαμε πριν, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση των θεμάτων, των εκκρεμοτήτων που έχει, να προβαίνει στην επαύξηση ή την κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων.
Το έχετε πει, αλλά θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι η συγκεκριμένη περιουσία έχει ταχθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, την εν γένει κατασκευή και ανακαίνιση στρατιωτικών κτηρίων, την κατασκευή οχυρωματικών έργων, την επαύξηση της αμυντικής οργάνωσης της χώρας.
Επομένως, με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος. Εδώ θα ήθελα να σας πω και κάτι πιο συγκεκριμένο, ότι ναι μεν το ΓΕΣ καθορίζει τις επιχειρησιακές του ανάγκες και μέσω του ΓΕΕΘΑ εκταμιεύεται κάποιο ποσό, αλλά η διοικητική επιτροπή που το καθορίζει αυτό, που δίνει την τελική έγκριση, αποτελείται από εξαμελές συμβούλιο. Αυτό απαρτίζεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΣ και οι δύο Υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του ΓΕΣ. Έτσι, νομίζω ότι με αυτήν τη σύνθεση δεν υπάρχει ούτε κάποιο κρυφό θέμα ούτε κάποιο σχέδιο ξεπουλήματος ούτε κάποιος μη αναγκαίος σκοπός, γιατί αυτός καθορίζεται μέσα από τη διοικητική επιτροπή.”
Y.Γ
Σύμφωνα με περυσινές δηλώσεις του τότε ΥΠΕΘΑ κ. Βενιζέλου, θα προσελάμβαναν σύμβουλο για τις πωλήσεις…
Αληθεύει κ. Παναγιωτόπουλε αυτή η δήλωση…και αν ναί ποιοι είναι οι σύμβουλοι και ποια η αμοιβή τους ;;;

 
Top