Μετά την ψήφιση του λεγομένου «μνημονίου 3» (και να δούμε πόσα άλλα θα ακολουθήσουν) από την τροϊκανή κυβέρνηση, οι Δήμοι της χώρας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, στην απώλεια του αυτοδιοικητικού τους χαρακτήρα, σε καθεστώς επιτροπείας και κηδεμονίας και σε σωρεία απολύσεων.
Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι πόροι από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους κατά 60% ( ήδη έχουν μειωθεί τα ποσά της ΣΑΤΑ κατά 55%) και ειδικά το τελευταίο έτος τα ποσά είναι μηδενικά. Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι απολύσεις. Σύμφωνα με το νόμο που εισηγήθηκε ο κουμπάρος του Δημάρχου, κος Σαμαράς, κατ΄ απαίτηση της Γερμανίδας κας Μέρκελ (που καλωσόρισε ένθερμα ο Δήμαρχος κος Μιχαλολιάκος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην χώρα μας) θα πρέπει άμεσα να σταλούν
στοιχεία από τον Δήμο Πειραιά προς το Υπουργείο για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνο με σκοπό την απόλυση όσων εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου (στο Δήμο Πειραιά υπολογίζεται ο αριθμός να ξεπεράσει τους εξήντα υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται πάνω από δεκαπέντε χρόνια).
Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», όπως και οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί της αντιπολίτευσηςζήτησαν το αυτονόητο: Την λήψη ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μην δοθεί κανένα στοιχείο προς το Υπουργείο, να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις και να δηλωθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υπάλληλοι του Δήμου μας και των εποπτευομένων οργανισμών (δημοτικές επιχειρήσεις κ.λ.π.) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Προς έκπληξη ΟΛΩΝ, ο Δήμαρχος απέρριψε το κοινό αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης και περιορίστηκε στην δήλωση «θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην απολυθεί κανένας στο Δήμο Πειραιά».
Γιατί αρνείται ο Δήμαρχος κος Μιχαλολιάκος την συστράτευση ΟΛΩΝ των παρατάξεων για την προφύλαξη των υπαλλήλων από τις απολύσεις; Πώς είναι δυνατόν να στηρίζει σθεναρά τον Σαμαρά, τη Ν.Δ., τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, να καλωσορίζει τη καγκελάριο Μέρκελ στην χώρα, και ταυτόχρονα να αναφέρει ότι δεν θα εφαρμόσει τις απολύσεις ;;;
Καλές οι δηλώσεις αλλά η ομόφωνη απόφαση θα ήταν πιο ισχυρή, πιο ουσιώδης και πιο αποτελεσματική… από λόγια χορτάσαμε.. πράξεις δε βλέπουμε. Το ίδιο ισχύει και για τους υποστηρικτές του δημάρχου που στην ουσία τον νομιμοποιούν.
http://plateiaippodameias.blogspot.gr
 
Top