Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Πειραιά "η Πρόοδος" διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής Πειραιά με την απουσία 156 εκπαιδευτικών, 3 μήνες περίπου από την έναρξη των μαθημάτων. 
Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και ζητά άμεσα λύση στο πρόβλημα ώστε να σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΚΕΝΑ!

Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και από τα σχολεία που ανήκουν στη διεύθυνση ΠΕ Πειραιά απουσιάζουν 156 εκπαιδευτικοί –σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά.
Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των ολοήμερων σχολείων- που δεν είναι ΕΑΕΠ-  να υπολειτουργούν αφού σχεδόν κανένας εκπαιδευτικός ειδικοτήτων δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτά. Επίσης οι ελλείψεις αυτές επηρεάζουν και τη λειτουργία του πρωινού προγράμματος πολλών σχολείων (πχ 13ο  Κερατσινίου, 23ο Πειραιά κλπ) αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς απουσιάζουν συνάδελφοι Γυμναστές, Αγγλικών, Μουσικής κλπ. Σε όποιο σχολείο κάποιος συνάδελφος αναγκαστεί να απουσιάσει με βραχυχρόνια άδεια (πχ αναρρωτική) το κενό δεν καλύπτεται με ευνόητα αποτελέσματα.
Το υπουργείο παιδείας απάντησε ως εξής στο αίτημα των Διευθύνσεων ΠΕ για κάλυψη των κενών: 
«Οι εναπομείνασες πιστώσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό για το σχολικό έτος 2012-13 είναι ελάχιστες και η δυνατότητα κάλυψης των ζητούμενων κενών εξαιρετικά περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό… η υπηρεσία μας εξετάζει την πρόσληψη 150 αναπληρωτών  ( σε αναλογία 1 πρόσληψης προς 22 ζητούμενα κενά αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου)….».  

Υλοποιώντας την παραπάνω απόφαση προσέλαβε για την κάλυψη των 156 κενών  11 αναπληρωτές!!!!
    
  Το δσ του συλλόγου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μνημονιακή  πολιτική   της κυβέρνησης, η εφαρμογή της οποίας οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε κατάρρευση. Με την εφαρμογή των πολιτικών της σκληρής λιτότητας καθίσταται πλέον αδύνατη η ικανοποίηση των στοιχειωδών εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Μια τέτοια κατάσταση δε σηκώνει καμιά προσπάθεια εξωραϊσμού, ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αυτοθυσία ή την παραπέρα περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
   Καλούμε το ΥΠ.Ε.Π.Θ. να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των Σχολείων μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να σταματήσει η απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και τους συλλόγους γονέων της περιοχής του Πειραιά σε ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και σε συντονισμό της δράσης μας για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.
  Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων.
 
Top