Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης η συμφωνία με Cosco – ΗΡ

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις
Ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα χαρακτήρισε τη συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και τηνΤραινΟΣΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου με εκπροσώπους των εταιρειών, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας.
«Θέλω να πω ότι η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με τη συμφωνία αυτή επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.
«Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ», πρόσθεσε.
«Το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τρένο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τρένο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. «Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε.
«Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης που μπορεί να κερδίσει συμμάχους επιχειρηματικούς, αγορές επιχειρηματικές, προκειμένου να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί.
«Επομένως, είναι μια σημαντική στιγμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο υπουργούς και τους εκπροσώπους των εταιρειών, που δίνουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», κατέληξε.
 
Top