Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα 14/11/2012 αντιπροσωπεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο.
Στη συνάντηση που έγινε με τις  διοικήσεις του Εφετείου, της Εισαγγελίας  Εφετών,  του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, των υπευθύνων τομέων της Γραμματείας των Δικαστηρίων και με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Μανουσάκη, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των Δικαστηρίων, την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου και ασφάλειας, την εφαρμογή του συστήματος τηλεδιάσκεψης, τις ανάγκες πληρώσεως των κενών θέσεων της γραμματείας και την εξεύρεση νέων χώρων για την εξυπηρέτηση αναγκών των Δικαστηρίων.
Επιπλέον, έγινε διεξοδική συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα και το βαθμό ετοιμότητας της συμμετοχής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και του Πρωτοδικείου Πειραιά στην υλοποίηση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφου. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την αποπεράτωση του τεχνικού σκέλους της εφαρμογής, καθώς και όλων των διαδικαστικών αρμοδιοτήτων που είχαν ανατεθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται οι δοκιμές της λειτουργίας της εφαρμογής και έπεται η ολοκλήρωση της συμμετοχής του ΔΣΠ στην υπηρεσία Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφου διά της χορηγήσεως στα μέλη του της απαιτούμενης πιστοποίησης.
        Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μανουσάκης                                             Γιώργος Σταματογιάννης
 
Top