Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων από και προς το σχολείο τους, απέστειλε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος. 
Στην επιστολή, ο Βουλευτής αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και τρεις μήνες, εντούτοις οι μαθητές που διαμένουν σε απόσταση από 5 έως 25 χλμ από το σχολείο τους, μεταφέρονται είτε από τους γονείς τους ή δεν πηγαίνουν καν σχολείο, με αποτέλεσμα να χάνουν μαθήματα, καθώς δεν υπάρχει πούλμαν για τη μεταφορά τους.  
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με το πούλμαν που μεταφέρει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, λόγω της στενότητας του δρόμου πρόσβασης στα σχολεία της περιοχής.
Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρο, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. 
Η επιστολή του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 
«Προς την Περιφερειάρχη Αττικής, 
κα Ρένα Δούρου
Κοιν. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο

Κυρία Περιφερειάρχη,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο έχει προκύψει εδώ και μήνες, στον Γαλατά Τροιζηνίας και αφορά στη μεταφορά μαθητών του Δημοτικού από και προς το σχολείο τους. 
Στον Γαλατά Τροιζηνίας μεταφέρονται 100 περίπου παιδιά Δημοτικού, πολλά εκ των οποίων διαμένουν από 5 έως 25χλμ απόσταση από το σχολείο τους. 
Παρότι τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και τρεις μήνες, βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της χρονιάς και δεν έχει ξεκινήσει ως τώρα η μεταφορά των μαθητών από κάποιο κρατικό φορέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μεταφέρονται με ιδία μέσα, υπό επίφοβες συνθήκες ή να μεταφέρονται από τους γονείς τους,  οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις δουλειές τους, ή ακόμα και να μην μεταφέρονται καθόλου, όταν δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους. 
Ενώ για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους με πούλμαν 50 θέσεων, δυστυχώς για τους μαθητές του Δημοτικού, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με το ίδιο πούλμαν λόγω της στενότητας του δρόμου πρόσβασης στα σχολεία της περιοχής.
Πέρσι το εν λόγω πρόβλημα είχε λυθεί με απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ της περιοχής και με τη χρήση οχημάτων 31 θέσεων - και άρα μικρότερου μεγέθους, προκειμένου να μπορεί να περάσει από το εν λόγω στενό. 

Κυρία Περιφερειάρχη,
Επειδή δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο θέμα να μην έχει επιλυθεί όλους αυτούς τους μήνες, ταλαιπωρώντας μαθητές και γονείς, 
Επειδή η ασφάλεια και η ίση πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο τους είναι υποχρέωση της Πολιτείας, 
Παρακαλώ άμεσα να βρεθεί μια λύση ασφαλής και αποτελεσματική για τη μεταφορά των μαθητών  από και προς το σχολείο τους.
Με εκτίμηση 
Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων

http://www.pireasnews.gr/
 
Top