ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016 
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων ημερών που πλησιάζουν, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Από Κυριακή 11 έως Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στην Λ.Φανερωμένης  μέχρι την Πλατεία Μπόσκου:
 Σε συνεργασία με τον Εμπορικοβιοτεχνικό Σύλλογο Σαλαμίνας θα διακοσμηθεί όλος ο εμπορικός δρόμος από την αρχή της Λ. Φανερωμένης μέχρι την Πλατεία Μπόσκου με έλατα που θα στολιστούν από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και συλλόγους, θα διοργανωθούν διαδραστικά παιγνίδια, διάφορα happenings και πολλών ειδών εκπλήξεις για τα παιδιά και όχι μόνο….
Θα υπάρχει κάθε μέρα ΄Αη-Βασίλης που θα φωτογραφίζεται και θα παίζει με τα παιδιά…..
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου:
΄Ωρα 12.00΄μμ Οι «ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» στους δρόμους της Κούλουρης!  Η ΄Ενωση Ποντίων Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό σωματείο «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας θα πραγματοποιήσουν ένα «θέατρο δρόμου» με το δρώμενο των «Μωμό΄ερων»,  συμμετοχή του κόσμου και ζωντανή διασκέδαση από Ποντιακή λύρα και άλλα όργανα .

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου:
΄Ωρα 11.00΄π.μ. Το διαδραστικό παραμύθι «Το αστέρι κι ο Κωστής» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη στο κατάστημα «Λιοτρίβι» Λ. Φανερωμένης , όπου τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με τις εμψυχώτριες κάτω από τους ήχους της κιθάρας τους.


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου:
΄Ωρα 11.00΄π.μ.Ο παιδότοπος SIMON CLUB και η κ. ΄Ολγα Κτενίδου καλούν όλα τα παιδιά να στολίσουν το δέντρο των ευχών, στην Λ. Φανερωμένης (στο πεζοδρόμιο λίγο πριν την Πλατεία Μπόσκου).
΄Ωρα 16.30΄μ.μ. Από σπουδαστές του ΙΕΚ  ΑΛΦΑ Πειραιά τα παιδιά θα  κάνουν face painting και θα φτιάξουν μόνα τους Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με τον «Δον κουραμπιέ και τον Φον μελομακάρονο»….
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου Παραμονή Χριστουγέννων:
Το πρωί Κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας και το απόγευμα από τον Σύλλογο Κρητών Σαλαμίνας «Η Μεγαλόνησος».
΄Ωρα 11.00΄π.μ Δρώμενο με τα έθιμα της Κούλουρης για τον γάμο από το Λαογραφική ομάδα «ΕΡΕΥΝΑ» του Δήμου Σαλαμίνας. Οι οικοκυρικές σχολές Σαλαμίνας θα κεράσουν την «κουλούρα του γαμπρού»….
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου:
΄Ωρα 12.30΄μμ Ταχυδακτυλουργός από τα «Δελφινάκια» θα παρουσιάσει ωριαίο πρόγραμμα  παίζοντας με όλα τα παιδιά και θα μοιράσει σοκοφρέτες από την «ΙΟΝ».
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς:
Το πρωί Κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας και το απόγευμα από τον Σύλλογο Κρητών Σαλαμίνας «Η Μεγαλόνησος».
«Διασκεδάζοντας στηρίζουμε την αγορά του νησιού μας.
΄Ελα κι εσύ!»
«Στηρίζουμε και το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας σε είδη τροφίμων.»

http://www.pireasnews.gr/
 
Top