Απογοητευμένος από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος του αγώνα.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως θα πρέπει οι ευκαιρίες που δημιουργούν οι παίκτες του να γίνονται γκολ.








Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:






Ο Ολυμπιακός για δεύτερο ντέρμπι στο γήπεδο αυτό, δείχνει να αυτοκτονεί. Περισσότερο αυτή τη φορά. Τι φταίει τελικά και ο Ολυμπιακός δύο ματς που δεν κέρδισε, δεν κατάφερε να πάρει έστω την ισοπαλία;






"Σήμερα ήταν παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ δυνατά. Είναι όντως δύο παιχνίδι που ήρθαμε για να κερδίσουμε. Σήμερα τις καλύτερες ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, είχαμε μία ξεκάθαρη ευκαιρία του Μιραλάς, στο τέλος του Πάντελιτς, το πέναλτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι".






Έχετε διαγνώσει κάποιο πρόβλημα στη διαχείριση κάποιων παιχνιδιών εκτός έδρας; Υπάρχει πρόβλημα στο καθαρό μυαλό των ποδοσφαιριστών ή άτι άλλο; Που το αποδίδετε;






"Σε όλη μου τη ζωή όχι μόνο στον Ολυμπιακό ποτέ δεν έχω κερδίσει εκτός έδρας εύκολα. Είναι δύσκολο να κερδίζεις μακριά από την έδρα σου. Το πρώτο που έχει έχεις να κάνεις είναι να εκτιμήσεις σωστά τον αντίπαλο. Τα παιχνίδια εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολα. Σήμερα εδώ ήρθαμε για να κερδίσουμε, αν και δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να τα καταφέρουμε".






Υπήρχαν στιγμές που ο Ολυμπιακός είχε ανωτερότητα, αλλά αυτή την ανωτερότητα δεν την μετουσίωσε σε νίκη πιο άνετη από αυτό που τελικώς έκανε.






"Αυτό είναι το ίδιο πρόβλημα που είχαμε και με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, την πιο ξεκάθαρη ευκαιρία την είχαμε εμείς. Στην επανάληψη είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την κυριαρχία στο παιχνίδι μας σε γκολ. Το πρόβλημα αυτό που είχαμε σήμερα είναι ότι δεν μετατρέψαμε κάποιες από τις ευκαιρίες μας σε γκολ".






Τρία πέναλτι έχει χάσει ο Ολυμπιακός. Είναι θέμα ψυχολογίας; Και πώς μπορεί να αλλάξει;






"Δεν μπορεί να επηρεάσει το πέναλτι στην ψυχολογία μας, πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι ένα λάθος που συμβαίνει στο παιχνίδι. Ίσως να σταματήσουμε να προπονούμαστε στας πέναλτι. Όσο προπονούμαστε τα χάνουμε. Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να δούμε. Όλα τα πέναλτι άουτ. Στην προπόνηση πάνε όλα μέσα".






Εκτός έδρας έχετε τρεις ήττες. Πού το αποδίδετε αυτό; Και ποιος κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να εκτελεί τα πέναλτι;






"Το θέμα του πέναλτι πρέπει να το σκεφτούμε. Την προηγούμενη φορά είπα πώς θα προτείνω τον Τάσο Μητρόπουλο. Μάλλον θα το κάνω στα αλήθεια. Όσον αφορά για τα εκτός έδρας, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρέπει να κερδίζουμε κι εκτός, όχι μόνο στην έδρα μας. Όμως για να πετύχεις νίκες εκτός έδρας πρέπει να είσαι ανώτερος από τον αντίπαλό σου, και να κάνεις ευκαιρίες για να πετύχεις γκολ.






Η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατή. Θα πρέπει να προσπαθούμε να δεχόμαστε λίγες ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Τα τρία παιχνίδια που χάθηκαν εκτός έδρας δεν ήταν τα χειρότερά μας. Παίζαμε με τρόπο που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό που μας λείπει είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ψηλά και να δημιουργούμε γκολ.






Δεν ήταν φυσιολογικό να χάσουμε στον Ηρακλή, όπως και σήμερα και με τον Παναθηναϊκό. Ο αντίπαλος έκανε πιο επιτυχείς επιθέσεις. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, να συνεχίσουμε παραπέρα. Εμείς είμαστε σε δρόμο για να σημειώνουμε τις νίκες".






Ενώ ο Ολυμπιακός φαντάζει σχετικά ανώτερος, είναι μία ομάδα χωρίς τσαμπουκά. "Αυτό είναι ίσως η προσωπική σας άποψη".






Δεν συμφωνείτε δηλαδή;






"Αν δεν είχαμε πλησιάσει καθόλου στο αντίπαλο τέρμα και είχαμε δεχθεί 10 ευκαιρίες ίσως να συμφωνούσα. Σήμερα όμως είχαμε ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος δεν θυμάμαι την ΑΕΚ να είχε καλή ευκαιρία και δεχτήκαμε γκολ στο τέλος".






Με δεδομένο την εικόνα που παρακολουθούμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, πότε περιμένετε να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς;






"Είμαστε ήδη έτοιμοι. Δεν θέλω να μείνω σήμερα στο 1-0. Θέλω να μείνω στο ότι η ομάδα μου έκανε ευκαιρίες και προσπάθησε να κερδίσει. Αν παρουσιάζαμε μία καταστροφική εικόνα, τότε θα μας προβλημάτιζε πολύ. Όλα οφείλονται στο ότι δεν είμαστε αποτελεσματικοί στις επιθέσεις μας.






Μετά το 1-0 είχαμε μία πολύ ξεκάθαρη ευκαιρία με τον Πάντελιτς στο τελευταίο λεπτό, θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Όλα είναι θέμα ευστοχίας. Αυτό στο οποίο δίνουμε βάση είναι να είμαστε ευχαριστημένοι στο παιχνίδι, να είμαστε ανώτεροι και να δημιουργούμε ευκαιρίες για γκολ.






Φυσικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Σήμερα στο παιχνίδι σε κάτι κάναμε λάθος. Πρέπει να καταλάβουμε πώς υπάρχουν σημεία του παιχνιδιού που μας κοστίζουν πολύ".






Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός είναι αρκετά σοφτ στα εκτός έδρας ματς; Ότι δεν έχει το πάθος που έχει στο Καραΐσκάκη;






"Σήμερα δεν ήταν από τα καλύτερά μας παιχνίδια. Μας έλειπε το ότι ψηλά δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Επαναλαμβάνω ότι χωρίς να είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Σήμερα αυτό που συνέβη επαναλαμβάνω, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να ισοφαρίσουμε. Δυστυχώς χάσαμε".






Πέρα από τον τομέα αποτελεσματικότητας, από τα λόγια σας καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να έχετε παράπονα και από τον τομέα τύχη. Υφίσταται ή όχι;






"Όχι. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο δεν βασίζεσαι στην τύχη. Κάποιες φορές σε ευνοεί και άλλες σε αδικεί. Μερικές φορές εδώ θυμάμαι την περασμένη φορά, είχαμε κερδίσει στο 93' όταν είχαμε έρθει σε αυτό το γήπεδο. Και σήμερα δεχτήκαμε το γκολ στο 90'. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, πρέπει να το δεχτείς και να συνεχίζεις".
http://sport24.gr
 
Top