Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ευαγγ. Βενιζέλου και στις τοποθετήσεις του Ι. Σάφα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έκανε την παρακάτω παρέμβαση:


«Με απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατέληξαν από την AbuDhabi Marστα χέρια μιας «συνδεδεμένης», αγνώστου συνθέσεως, Λιβανέζικης Εταιρείας του κ. Ι. Σάφα, ενώ επεβλήθη, ταυτόχρονα, μια ιδιόμορφη φορολογική παραγραφή στη Γερμανική διαχείριση τωνΝαυπηγείων όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το πιο τραγικό είναι ότι η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον κ. Σάφα πραγματοποιήθηκε με περαιτέρω συρρίκνωσή τους και κλείσιμο του εμπορικού τους τμήματος  καιχωρίς καμία μέριμνα -παρότι  τα Ναυπηγεία θα λειτουργούν με κρατικές παραγγελίες- για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων (δεν υπάρχει ούτε καν μια στοιχειώδης ρήτρα απασχόλησης), ενώ οι εργαζόμενοι του τροχαίου υλικού μένουν στο δρόμο, απλήρωτοι από την 1η Μαϊου 2009!
Αυτή την ώρα η εναπομείνασα Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας, από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, εξαιτίας των διαχρονικών επιλογών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ακολουθεί πορεία απαράδεκτης συρρίκνωσης, αν δεν κινδυνεύει με χαριστική βολή!
Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να αναληφθεί άμεσα μια μεγάλη δημόσια αναπτυξιακή και παραγωγική πρωτοβουλία για ένα ενιαίο δημόσιο ναυπηγικό φορέα που, στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης εθνικής  ναυπηγικής στρατηγικής, θα αναλάβει τον έλεγχο, την ανασυγκρότηση, τονεξειδικευμένο προγραμματισμό  και την αναβάθμιση των Ναυπηγείων της χώρας με τη διατήρηση και διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

 
Top