ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Με 57, 08% έναντι 42,92% του Αλέκου Χρυσού


Σαρωτική ήταν η επικράτηση του κ. Λουκά Τζανή στο Δήμο της ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, έναντι του αντιπάλου του νυν Δήμαρχου Δραπετσώνας,κ. Αλέκου Χρυσού αφού κατάφερε να αυξήσει πολύ σημαντικά το ποσοστό του πρώτου γύρου, φτάνοντας  στις 14/11 στο εντυπωσιακό 57,08 %, πάνω ίσως και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο του ενοποιημένου δήμου.
Σε χαμηλούς τόνους και με όρεξη για πολύ δουλειά, εμφανίστηκε αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος ο κ. Τζανής, ο οποίος μίλησε για ήθος και διαφάνεια από την 1η του Γενάρη, χωρίς αποκλεισμούς , ενώ τόνισε επίσης πως η εκλογική αναμέτρηση δεν είχε νικητές και ηττημένους, δήλωση η οποία έκανε πολύ καλή εντύπωση και σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια από όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εκλογικό κέντρο.




Άνετη επικράτηση
Κλίμα ευφορίας είχε διαμορφωθεί από νωρίς μπροστά από το εκλογικό κέντρο του κ. Τζανή, αφού λίγο μετά τις επτά και όταν άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογικών τμημάτων από το σύνολο του νέου Δήμου, φαινόταν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό.


Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.30, περισσότερα από 300 άτομα, ψηφοφόροι του συνδυασμού «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ» ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο,στην οδό Κωνσταντινουπόλεως πάνω από την πλατεία Δημαρχείου, όπου μεταδιδόταν «ζωντανά», με το ειδικό σύστημα που είχε στηθεί, τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα και η γιορτή είχε ήδη αρχίσει, αφού περίπου στις οχτώ, αν και το ποσοστό ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων ήταν αρκετά μικρό, υπήρχε η σιγουριά ότι δύσκολα θα ανατραπεί το αποτέλεσμα αυτό, αφού η διαφορά είχε...ανοίξει.


Με το πέρασμα των ωρών και καθώς το ποσοστό ενσωμάτωσης σταδιακά αυξανόταν, ο κόσμος πλήθαινε και όλοι μιλούσαν για το νέο Δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή και για μια εύκολη επικράτηση.


Σκυθρωπά πρόσωπα
Την ίδια ώρα, ακριβώς αντίθετη εικόνα επικρατούσε στο εκλογικό κέντρο του κ. Χρυσού. Ενώ λίγο πριν τις επτά υπήρχαν συγκεντρωμένοι ψηφοφόροι του υποψηφίου Δημάρχου, μισή ώρα περίπου αργότερα και με τη γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν, διαβλέποντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν και το καλύτερο για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκο Χρυσό.
Μάλιστα, μετά τις έντεκα, αν περνούσε κανείς έξω από το εκλογικό κέντρο της « Αναγέννησης», θα θεωρούσε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν διεξήχθη εκλογική αναμέτρηση, αφού η νύχτα μόνο μακριά ...δεν πήγε για την ανάδειξη του τελικού νικητή.


Με ήθος και διαφάνεια
Λίγα μόλις λεπτά μετά τις εννιά ο Δήμαρχος πλέον του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. Λουκάς Τζανής (αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου για αποφυγή παρεξηγήσεων), βρέθηκε στο εκλογικό του κέντρο, ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύθηκαν, χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία με την ανάληψη της δημαρχείας και σε δήλωσή του, απέφυγε τα «μεγάλα» λόγια, μιλώντας για ήθος και διαφάνεια στη διαχείριση του Δήμου, ενώ δεν θέλησε να κάνει το διαχωρισμό, ανάμεσα σε νικητές και ηττημένους.


«Ευχαριστώ όλους όσους σήμερα με τίμησαν και όχι μόνο αυτούς. Από την 1η του Γενάρη θα πάμε με ήθος και διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς για έναν καλύτερο Δήμο. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που με στήριξαν. Δεν έχουμε αντιπάλους κόμματα και παρατάξεις, παρά μόνο τα προβλήματα του δήμου μας που ζητούν άμεσα λύσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Τζανής.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σταύρος Λιλόγλου
 
Top