Στους νέους, καινοτόμους για τον Πειραιά θεσμούς που προτίθεται να θέσει στην υπηρεσία του πολίτη, όπως είναι ο Δημοτικός Αστυνόμος της Γειτονιάς και τα Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας με γνώμονα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μίχας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μίχας στους δύο νέους για τον Πειραιά θεσμούς που περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης του Συνδυασμού του.
Στον Δημοτικό Αστυνόμο της Γειτονιάς, ο οποίος θα βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του πολίτη για να τον διευκολύνει στην αντιμετώπιση των καθημερινών του προβλημάτων και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του, σε ρόλο διακριτό από αυτόν της ΕΛΑΣ.

Στα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας που θα έχουν ως αρμοδιότητά τους την καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο και την πρόληψη ορισμένων μορφών παραβατικών συμπεριφορών. Θα απαρτίζονται από επιστήμονες που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας και αποτελούν συμβουλευτικά γνωμοδοτικά όργανα του Δήμου.
 
Top