Την Κυριακή 21/11 Θα εκπληρώσει το τάμα του,στη Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη, ο νέος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής.Ο Λουκάς που πριν από μερικές μέρες εκλέχθηκε Δήμαρχος του νέου δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα βρεθεί σήμερα στο ιστορικό μοναστήρι της Σύμης, από όπου και κατάγεται για να ευχαριστήσει τον Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, για την εκλογή του.
Ο Λουκάς είναι πιστός χριστιανός με μεγάλο κοινωνικό έργο και οι πολίτες του νέου δήμου προσδοκούν πολλά από την εκλογή του.


Η Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Δωδεκανήσου με πανελλήνια και πανορθόδοξη ακτινοβολία. Η ονομασία του όρμου Πάνορμος, στην οποία οφείλει το όνομά του το μοναστήρι, έχει αρχαία προέλευση. Για την ετυμολογία είναι πιθανές δύο εκδοχές η μία σχετική με τον όρμο (πάν -όρμος) και η άλλη με την ερημική τοποθεσία (παν -ερμος) όπου κτίσθηκε η Μονή. Στη Σύμη εκτός από τον Πανορμίτη, υπάρχουν άλλα οκτώ μοναστήρια, αφιερωμένα στον Ταξιάρχη Μιχαήλ που αντιστοιχούν στα εννέα αγγελικά τάγματα. Αυτά είναι οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, οι Θρόνοι, οι Δυνάμεις, οι Αρχές, οι Κυριότητες, οι Εξουσίες, τα Χερουβίμ και τα Σεραφίμ. 
 
Top