Για την δύσκολη αναμέτρηση στη Βαρκελώνη μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να στέκεται στην ανάγκη που έχει το θετικό αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα αλλά και στην παρουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.
«Εχουμε δύσκολο έργο έτσι κι αλλιώς. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της ήττας της την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα θα είναι απόλυτα έτοιμη και προετοιμασμένη. Αν χάσει και δεύτερο ματς και πρώτο στην έδρα της θα μείνει πολύ πίσω και δεν το θέλουν, αυτό είναι σίγουρο. Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι εκεί για να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Εμείς ψάχνουμε νίκες εκτός έδρας  και θα παλέψουμε να την πάρουμε εκεί μια από αυτές που θέλουμε ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η πρόκριση στα play off», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος είπε πως  «ο Ναβάρο είναι μεγάλο μέγεθος. Θα δώσουμε προσοχή εκεί λόγω του ότι είναι ο κεντρικός άξονας της ομάδας, αλλά θα είναι ουτοπία να σταθούμε μόνο σε αυτόν αφού πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη παίκτες τεράστιας αξίας. Συνεπώς πρέπει να είμαστε ομαδικοί σε άμυνα και επίθεση για να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».
Όσο για την ψυχολογία που έχει η ομάδα πηγαίνοντας στη Βαρκελώνη: «Η ψυχολογία διαμορφώνεται πολλές φορές από παράγοντες ιδιαίτερους. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όσο πιο νωρίς όσα περισσότερα ματς γίνεται. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα σταθούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι και τι εικόνα θα παρουσιάσουμε. Εγώ θεωρώ πως αν μείνουμε στη διεκδίκηση της νίκης ως τα τελευταία λεπτά, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι με κάποιες σωστές αποφάσεις στο τέλος».
Αναφορικά με  την κατάσταση του Τζος Πάουελ, ο 47χρονος κόουτς σχολίασε πως  «ο Πάουελ δεν το έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του, αισθάνεται ακόμη κάποιες ενοχλήσεις, αλλά δεν είναι παιδί που λέει πως πονάει και δεν βγαίνει εύκολα εκτός».

πηγη:gazzetta.gr
 
Top