Στις 11 Ιανουαρίου 1944 οι σύμμαχοι βομβάρδισαν τον Πειραιά, προκαλώντας 5.500 θανάτους. Ο Δήμος Πειραιά κάθε χρόνο τελεί μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων με παρόντα Δήμαρχο, αρχές της πόλης και πολίτες. 
 Για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος απέδειξε ότι δεν σέβεται την ιστορία αυτής της πόλης, και τους Πειραιώτες που έδωσαν την ζωή τους, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για την πόλη αυτή. 
Συγκεκριμένα, σαν σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 1944 το λιμάνι και η πόλη του Πειραιά, δέχτηκαν ανελέητο βομβαρδισμό από συμμαχικά αεροπλάνα, προκαλώντας 5.500 ανθρώπινα θύματα, και ισοπεδώνοντας την πόλη. Η επιχείρηση αυτή, που χαρακτηρίστηκε «παρανοϊκή» έγινε από τους συμμάχους, με την δικαιολογία της απομάκρυνσης των ήδη ηττημένων στα μέτωπα Γερμανών. 
 Ο Δήμος Πειραιά προκειμένου να τιμήσει την μνήμη των αθώων θυμάτων Πειραιωτών, κάθε χρόνο στις 11 Ιανουαρίου, τελεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Νεκροταφείο «Ανάσταση» παρουσία Δημάρχου, Μητροπολίτη Πειραιώς και όλων των αρχών της πόλης. Φέτος, ο Δήμαρχος Πειραιά, δεν καταδέχθηκε να παραβρεθεί, να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων, και δεν προσήλθε. 
 Τον Δήμο Πειραιά, για πρώτη φορά, εκπροσώπησε ένας απλός Δημοτικός Σύμβουλος (Παναγιώτης Κουβάτσος), δείχνοντας έτσι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πόσο σέβεται και τιμά την ιστορία της πόλης που είναι Δήμαρχος.
mellon.gr
 
Top