Ήδη, επί κυβερνήσεως Σημίτη, το 2002, πέρασε η διαχείριση των μαρίνων σκαφών αναψυχής σε ιδιωτικά χέρια. Ο Πειραιώτης –τότε- Πρωθυπουργός πανηγύριζε για την επιτυχία του εγχειρήματος να παραδώσει άνευ όρων ένα μεγάλο κομμάτι του Πειραιά στα χέρια ιδιωτών, με το Ελληνικό Δημόσιο να διατηρεί το 25% των μετοχών (χωρίς να τεθούν όροι και δικλείδες ασφαλείας για μελλοντικές ανθελληνικές ενέργειες της διαχειρίστριας εταιρείας).
Προ ολίγων ημερών, ανακοινώθηκε από την μνημονιακή κυβέρνηση ότι εξαγοράστηκε το 51% των μετοχών της Μαρίνας Ζέας (και άλλων μικρών λιμένων ανά την Ελλάδα) από ΤΟΥΡΚΙΚΗ εταιρεία που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει κύριο μέτοχο τον Τουρκικό Στρατό !

Τέτοιο ξεπούλημα της χώρας δεν έχει ξαναγίνει !! 

Μα καλά, τόσο γρήγορα επέδρασε  η πλύση εγκεφάλου που γίνεται από την προβολή τούρκικων σειρών στην ελληνική τηλεόραση; Τόσο γρήγορα θέλουν να μας επιβάλουν τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή ; Τόσο γρήγορα θέλουν να μας εξαφανίσουν από το χάρτη;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  Τούρκοι έχουν, μεταξύ άλλων, στόχο να μετατρέψουν τις ελληνικές μαρίνες σε τουρκικές βάσεις – παρατηρητήρια, από όπου θα ελέγχουν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Η κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει να κωφεύει επιδεικτικά στις σφοδρές αντιρρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το πρόσταγμα δεν το έχει άλλος από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που μαζί με τους δανειστές κυβερνούν αυτή τη χώρα. Η σημαντικότερη διάσταση του θέματος τίθεται από απόψεως εθνικής ασφαλείας, η οποία αγνοήθηκε τελείως παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαγορεύει την πώληση ακινήτων ή παραχώρησή τους στη γειτονική χώρα, κάτι που προφανώς “ξεχάστηκε” μπροστά στην ανάγκη να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Doğuş, Χουσνού Ακχάν, ανακοίνωσε πως «με τη συμφωνία αυτή κάναμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επέκταση της εταιρίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική και τώρα διαθέτουμε τη μεγαλύτερη δυνατότητα ελλιμενισμού σε όλη αυτή την περιοχή». Η ανακοίνωσή του, μάλιστα, καταλήγει με τη φράση,  «είμαστε περήφανοι που στα διεθνή ύδατα κυματίζουμε την τουρκική σημαία»!

Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου ψηφίστηκε –σχεδόν αβίαστα- από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, που υποστηρίζει τόσο ένθερμα ο κος Μιχαλολιάκος, το ΦΕΚ 240, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι «το δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία».

Εμείς, ως Πειραιώτες τους απαντάμε.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ !


Αντώνης Αχιλ. Καλογερόγιαννης
Δημοτικός Σύμβουλος , Επικ. Συνδυασμού  « ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ».

 
Top