Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνηθίζει να "μιλάει" τελευταίος. Και στην υπόθεση του Τζεμπούρ, έκανε πάλι αυτό που έπρεπε. Ο Αλγερινός επιθετικός ήταν αυτός που ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού έπειτα από το αδιέξοδο στις συζητήσεις της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Καρίμ Ακλίλ.

Για να πάει ο παίκτης στον διοικητικό ηγέτη των Νταμπλούχων Ελλάδας σημαίνει ότι είχε πάρει την απόφασή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Ο 29άχρονος ποδοσφαιριστής κατάλαβε το λάθος του και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κόσμου της ομάδας, μόλις έγινε γνωστό πως ο σύλλογος αποφάσισε να τερματίσει την κουβέντα με την πλευρά του "τρομοκράτη" επειδή ο τελευταίος ζητάει πολλά χρήματα για τα δεδομένα της εποχής. Ο Αλγερινός επιθετικός δεν ήθελε να χαλάσει η όμορφη σχέση που έχει χτίσει με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού λόγω χρημάτων. Για αυτό και με δική του πρωτοβουλία έγινε αυτή η συνάντηση με τον πρόεδρο, αλλάζοντας τακτική και διαχωρίζοντας τη θέση του από τον μάνατζέρ του.

Ο Τζεμπούρ είχε επηρεαστεί από τον μεγαλοατζέντη, Καρίμ Ακλίλ, ο οποίος του είχε τάξει υψηλή οικονομική πρόταση από το εξωτερικό και για αυτό ο μάνατζερ ζητούσε από τον Ολυμπιακό 1.600.000 "καθαρά" για κάθε χρόνο συνεργασίας, αν και είχε αρχίσει από ακόμα πιο ψηλά (1.800.000-2.000.000). Κατά βάθος, όμως, ο Ράφικ ήθελε να παραμείνει και όταν είδε πως ρισκάρει το ποδοσφαιρικό του μέλλον πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο 29άχρονος επιθετικός αναγνωρίζει πως ο Ολυμπιακός "αναγέννησε" την καριέρα του και βρήκε το υγιές περιβάλλον και όλα όσα αναζητούσε για να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει χωρίς να έχει άλλες έγνοιες στο κεφάλι του.

Κάπου εκεί "μίλησε" ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στη μεταξύ τους συνάντηση, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε στον ποδοσφαιριστή πως επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα, αλλά με συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έτσι κι αλλιώς, ο Τζεμπούρ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και θα παραμείνει.

Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να έχει εξαιρετική σχέση με τον Αλγερινό από την πρώτη στιγμή που ο τελευταίος έριξε άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι, αλλά ήταν για μία ακόμα φορά ευθύς απέναντί του. Διεμήνυσε, λοιπόν, επί της ουσίας στον Τζεμπούρ πως "... Ράφικ, θέλουμε να μείνεις στην ομάδα. Αυτά είναι τα χρήματα και αν θέλεις, δέχεσαι...". Και ο Ράφικ εκτίμησε την αντρίκεια στάση του προέδρου προς το πρόσωπό του από την πρώτη στιγμή της ερυθρόλευκης θητείας του και συμφώνησε στην προσφορά του Ολυμπιακού, η οποία αγγίζει περίπου το 1.000.000 ευρώ ως πάγια αμοιβή και με τα μπόνους και τα πριμ φτάνει το 1.200.000 ευρώ για κάθε χρόνο από τα τρία έτη που προβλέπει η νέα συμφωνία.
http://www.redplanet.gr/
 
Top