Αιχμές για τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς όσον αφορά την ψήφιση επί των προτάσεων για παραπομπή σε Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του...
προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter.
  Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ προκρίνεται η λύση της μιας κάλπης η οποία θα περιέχει τέσσερα ψηφοδέλτια. Τα τρία θα αφορούν τις προτάσεις των κομμάτων και το ένα θα είναι λευκό.
  «Κάλπη τη Πέμπτη για κάθε πρόταση κόμματος κ ΟΧΙ για κάθε προτεινόμενο πρόσωπο, σημαίνει ‘ασπίδα’ για Βενιζέλο και ομερτά. Ποιο κόμμα το ζητά;» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
  Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία κάλπη για κάθε πρόσωπο, και το ψηφοδέλτιο να αναφέρει χωριστά το κάθε αδίκημα.

  Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπάρξει δυνατότητα στους βουλευτές να αποφανθούν για παραπομπή για τα πρόσωπα και για τα αδικήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται γι' αυτό τον κανονισμό της Βουλής.
  Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόσες κάλπες θα τοποθετηθούν στη για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
  Στο μεταξύ, νέα τροπή λαμβάνει εκ νέου η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από την υποβολή γραπτού υπομνήματος από την πλευρά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπυρίδωνα Μουζακίτη.
Από:  defencenet.gr
 
Top