Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης  Σαλαμίνας είναι μια πράξη αντίστασης μέσα στο συνεχιζόμενο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.
Οι φορείς που συμμετέχουν, οι εθελοντές του, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν αγώνα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που μας έχουν φέρει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης  και που έχει διαλύσει το δωρεάν σύστημα περίθαλψης.
Η δημιουργία του βασίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας και έχει πυρήνα  την αλληλεγγύη.
Δεν παρέχουμε φιλανθρωπία, δεν είμαστε κάποιοι που έρχονται ως εξωτερική παρατηρητές, με λυμένα τα προβλήματα τους να προσφέρουμε ψίχουλα από αυτούς που τα πήραμε…
Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε τα προβλήματα της εποχής των μνημονίων και της κοινωνικής αποσάθρωσης.
Αλλά, αποφασίζουμε να μη λυγίσουμε, να μην αναζητήσουμε ατομικές λύσεις, να μη κλειστούμε στον εαυτό μας, να μην παραδοθούμε..
Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πράξη αντίστασης μέσα στο συνεχιζόμενο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.
Οι φορείς που συμμετέχουν,  οι εθελοντές του, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν αγώνα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που μας έχει  φέρει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης  και  που έχει διαλύσει το δωρεάν σύστημα περίθαλψης…
Αυτό είναι το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης  Σαλαμίνας. Μια πράξη συλλογικής αυτοοργάνωσης γιατρών, νοσηλευτών, εθελοντριών και εθελοντών.
Προσφέρουμε  τις  υπηρεσίες  μας  εντελώς  δωρεάν.  
Θεωρούμε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε συνανθρώπους μας αβοήθητους.
Μια κοινωνία γονατισμένη δε μπορεί να αγωνιστεί, μια κοινωνία χωρίς ελπίδα έχει χάσει. Γι αυτό, δεχόμαστε ανασφάλιστους, άπορους, άνεργους χωρίς καμία διάκριση.
Το κάνουμε με πολύ μεράκι, γιατί βλέπουμε τη δουλειά μας ως μέσο δημιουργίας και όχι ως μέσο εκμετάλλευσης.
Προσφέρουμε πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας,  αλλά στους εθελοντές μας εντάσσεται και ένα δίκτυο εξωτερικών και νοσοκομειακών γιατρών στους οποίους μπορούμε να σας παραπέμψουμε για περαιτέρω φροντίδα.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά για μια καθολική και δημόσια υγεία για όλες και όλους και από τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης  δείχνουμε πως την οραματιζόμαστε.
Χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων για τη στήριξη και διεύρυνση του Ιατρείου αλλά και στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της υγείας και της κοινωνίας.
Για μια κοινωνία  αλληλεγγύης,   με  σύνθημα  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ ….ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!!!
 
Όλοι  οι  Συνάνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, χωρίς ιατρική ασφάλεια, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο της  Γραμματείας:  210 4650212
http://salamina-press.blogspot.gr
 
Top