Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» εκπροσωπήθηκε στην συζήτηση που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Αχιλ. Καλογερόγιαννη. Παρόντες στην ενημέρωση και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιώργος Βαγιάκης.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι τραγική, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Όμως, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση όλων μας ώστε να παραμείνει σε λειτουργία, το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» .
Στο τέλος του μήνα λήγει η σύμβαση 58 εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Ακόμα και σήμερα, και με τους εργαζομένους αυτούς, το Νοσοκομείο λειτουργεί οριακά. Η απώλεια αυτών των εργαζομένων, θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία όλων των κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ο νοσηλευτικός σταθμός της Β΄ χειρουργικής κλινικής θα δύναται πλέον να «λειτουργεί» την πρωινή βάρδια με μια νοσηλεύτρια ΤΕ και με μια βοηθό θαλάμου. Πράγμα και παράλογο και παράνομο και επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών !!!
Η κατάσταση απαιτεί άμεσες λύσεις. 

Προτείνουμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση όλων των θεσμικών παραγόντων της πόλης μας (βουλευτών, Δημάρχου, Περιφερειάρχη κλπ) ώστε :

Να παραταθεί το πρόγραμμα, με νομοθετική ρύθμιση άμεσα ώστε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος από τους 58, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. ( παρόμοιες κινήσεις έγιναν στο παρελθόν με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω των Ο.Τ.Α. )

Να ξεκινήσει προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης, με σαφές χρονοδιάγραμμα και στόχους, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία της πόλης του Πειραιά από έλλειψη προσωπικού.

Να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» την Πέμπτη 24/1/2013 και ώρα 10:30 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Να καταστεί απολύτως σαφές ότι από το τέλος του μήνα και μετά, την ευθύνη για την αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου, και συνεπώς την πιθανή απώλεια συνανθρώπων μας, την φέρει αποκλειστικά και μόνο η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η μνημονιακή κυβέρνηση κατοχής.


 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
 
Top