Μεγάλο πλήγμα για τον Πειραιά η ύπαρξη Μνημονιακού Δημάρχου, με στενές σχέσεις με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει άμεσα και χωρίς πολλά πολλά τις οδηγίες και τη γραμμή που θα λάβει από την Κυβέρνηση, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. 
Ο Πειραιάς αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο φιλέτο της Ελληνικής γης και η χωρίς αντίσταση και παράδοση άνευ όρων θάναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για την πόλη και τους κατοίκους. Ήδη έχουν περάσει, το μεγαλύτερο τμήμα του ΟΛΠ σε Κινέζους και τα Λιμάνια, του Πασαλιμανιού και της ΖΕΑΣ σε τούρκους επιχειρηματίες. 
Αναμένεται να δούμε πως υπολογίζεται και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου Πειραιά, (Γιαπί Πύργου, Γιαπί Ραλλείου, Δημαρχείο, Εκτάσεις στα Καμίνια, Ακίνητα στου Ρετσίνα κλπ), γιατί και εκεί προβλέπεται διαδικασία ταχύτατης παράδοσης σε ξένους άνευ όρων, αφού η ντόπια αγορά με την εσκεμμένη φτωχοποίηση των Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι πλήρως κατεστραμμένη.
 Είναι κρίμα για τον Πειραιά, και για κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας, με την ομορφιά και την αξία του, να περνά με διαδικασίες περίεργες, σε μια περίοδο που είναι κατευθυνόμενη, σε ξένα χέρια. 
Αυτή την κατάσταση θα τη βρούμε μπροστά μας, όπως βρήκαμε και όλη αυτή την ανεξέλεγκτη δήθεν βοήθεια που μας έδινε η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. 
 Γιάννης Κανατσέλης
 
Top