VPRC: Ποιο πολιτικό θεωρούν οι Έλληνες υπεύθυνο για τη λίστα Λαγκάρντ;
Μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο αποτελεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για την πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» !!!
Το περίφημο cd και η μυστήρια διαδρομή του δεν περνάει απαρατήρητο από τους πολίτες, αντιθέτως μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής, με το 61% να θεωρεί την υπόθεση ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!
Σε ερώτηση για το ποιος από τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες, το δάχτυλο της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών  και συγκεκριμένα το 81% δείχνει τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου . Πολύ υψηλό είναι ωστόσο το ποσοστό και των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου.
Το 76% των ερωτηθέντων, με βάση τη γνώμη που έχει σχηματίσει, εκτιμά ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι 71%.
Όσον αφορά τώρα τον κύριο Λουκά Παπαδήμο, σχεδόν οι μισοί  (51%) πιστεύουν ότι έχει και αυτός ποινικές ευθύνες .
Αξίζει πάντως να σημειωθεί  πως τα ποσοστά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδουν ποινικές ευθύνες στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνους της ΝΔ που θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.
 
Top