Νέο έγγραφο καίει τον Καραχάλιο στο σκάνδαλο του ΕΟΤ
Νέες διαδρομές στο σκάνδαλο του ΕΟΤ με πρωταγωνιστή τον Νίκο Καραχάλιο φέρνει στο φως έγγραφο-φωτιά.
Ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ είχε ζητήσει εγγράφως από την Τράπεζα της Ελλάδας αποκλειστική ενημέρωση για τις κινήσεις των λογαριασμών του ΕΟΤ και ειδικά για τον λογαριασμό 261800 (από τα χρήματα του οποίου -τι σύμπτωση- θα γινόταν η είσπραξη της επιταγής των 147.000 ευρώ)!
«Ειδικά για τον λογαριασμό 261800, το ηλεκτρονικό extrait του οποίου μας στέλνετε ήδη στο e-mailmauroeidisi@gnto.gr (σ.σ.: ταμίας του ΕΟΤ), παρακαλείσθε στο εξής να το αποστέλλετε μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateiagenikou@gnto.gr» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καραχάλιος στο αίτημά του προς την τράπεζα της Ελλάδας, στο έγγραφο αίτημα με το οποίος ζητά την αποστολή των extrait όλων των λογαριασμών του Οργανισμού στο γραφείο γενικού γραμματέα ΕΟΤ.
«Ο κ. Καραχάλιος, με τον επιλεγέντα από αυτόν έμπιστο σύμβουλό του -το "δεξί του χέρι"- και νυν υπόδικο, Κώστα Βασιλάκο, είδαν τον Οργανισμό σαν “τσιφλίκι” τους» λένε οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Και συνεχίζουν: «Οποίος δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις τους, πολύ απλά απομακρυνόταν από τη θέση του. Ήθελε να είναι ο γενικός κουμανταδόρος στον ΕΟΤ και σε πολλές περιπτώσεις αγνοούσε τις εντολές της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη».
Ο κ. Καραχάλιος έμεινε τρεις μήνες στη θέση του γ.γ. του ΕΟΤ και πρόλαβε να κάνει αρκετά «φάουλ». Μέχρι που στις 7 Δεκεμβρίου η κ. Κεφαλογιάννη εξεμάνη από τις ενέργειες Καραχάλιου και ζήτησε την παραίτησή του.
Τα έργα και οι ημέρες Καραχάλιου-Βασιλάκου ήρθαν στο φως στις 21 Δεκεμβρίου, όταν μία γυναίκα (υπόδικη σήμερα) εμφανίστηκε σε τράπεζα με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Η ιστορία από 'κεί και πέρα είναι γνωστή. Συνελήφθησαν 5 άτομα, εκ των οποίων τρεις (ανάμεσά τους και ο Βασιλάκος) προφυλακίστηκαν. Χθες μάλιστα ο κ. Καραχάλιος κατέθεσε ως μάρτυρας στον ανακριτή για την υπόθεση της επιταγής.
Star.gr 
 
Top