Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου παρακολούθησε το ανοιχτό μάθημα κολύμβησης των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Μώραλης, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλουν ενώ συνομίλησε με τους γονείς και άκουσε τα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Βρισκόμαστε στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης στην πισίνα του σχολείου. Η πισίνα άνοιξε μετά από πολλά χρόνια και συνέβαλαν όλοι γι΄ αυτό, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Περιφέρεια, ο Δήμος Πειραιά, το σχολείο. Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος που μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιλύουμε προβλήματα, είναι όταν όλοι είμαστε ενωμένοι και συμβάλουμε ως ομάδα. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί συνομίλησα με εκπαιδευτικούς, συμβούλους, γονείς, οι οποίοι προφανώς δείχνουν ενδιαφέρον για τα παιδιά του σχολείου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία. Αυτό που όλοι διαλαλούμε, ότι δηλαδή όλα τα παιδιά πρέπει να είναι ισότιμα, πρέπει να είναι και στην πράξη. Να έρθουν τα παιδιά των γενικών σχολείων κοντά σε αυτά τα παιδιά και να τα αγκαλιάσουν. Να δούμε και εμείς ως Δήμος Πειραιά, αλλά και η Περιφέρεια τι μπορούμε να κάνουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και για τα σχολεία καθώς και για ένα αίτημα που είχαμε από τους γονείς, για τη δημιουργία ενός Πολυχώρου για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον Δήμο, προκειμένου να ζουν δημιουργικές και όμορφες στιγμές. Θεωρώ ότι είναι δράσεις που αν όλοι βάλουμε τα δυνατά μας ο καθένας από την πλευρά του, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών και των γονέων και τελικά και τη δική μας, γιατί μέσα από το χαμόγελο αυτών των παιδιών παίρνουμε τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση».

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κυρία Άννα Τηλιακού, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε ένα ανοικτό μάθημα κολύμβησης, καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά, τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής και Ειδικής Αγωγής και χαρήκαμε πάρα πολύ που ήρθαν με τους συνεργάτες τους, για να τους δείξουμε πως λειτουργεί ένα πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης, στην πισίνα του σχολείου. Η πισίνα αυτή, άνοιξε μετά από 16 χρόνια, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Πάμε πάρα πολύ καλά, ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για την υποστήριξή του και θα ήθελα αυτή η στήριξη να συνεχιστεί και σε άλλες δράσεις. Θέλουμε το σχολείο μας να είναι ανοικτό στην κοινωνία, τα παιδιά μας να προσεγγίσουν ισότιμα τα άλλα παιδιά και να δημιουργηθούν δράσεις μέσα στο σχολείο, που να προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και παράλληλα να προαχθούν όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
 
Top