Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και έμφυλη βία»  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά και έγινε με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου - Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στην εκδήλωση παρατέθηκαν στατιστικά στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που τεκμηριώνουν πόσο οξύ είναι το πρόβλημα, αναλύθηκαν οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις αυτού του φαινομένου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και προτάθηκαν μέτρα που θα περιορίσουν το πρόβλημα.  

Στην αίθουσα της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας του κ. Μάριου Λώλου από τη Λέσβο και την Ειδομένη.

Ομιλίες στην εκδήλωση έκαναν:

-Η κα Νικολέτα Δανιά, Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντεταλμένη για Θέματα Ισότητας, με θέμα: «Έμφυλη βία και σχετικά Προγράμματα Περιφέρειας.»
-Η κα Νέλλη Καμπούρη, Ερευνήτρια Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου τμήματος κοινωνικής πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Μετανάστευση και έμφυλη βία.»

-Ο κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ψυχολόγος στον ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας του Δήμου Πειραιά με θέμα: «Ψυχολογικές επιπτώσεις της έμφυλης βίας στους πρόσφυγες»

 
Top