Με στόχο την προσέλκυση επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη πόλη του Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής θα εκπονήσει μελέτη για τη διαμόρφωση μιας «ελκυστικής» διαδρομής με την ανάλογη σήμανση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αντικείμενο της μελέτης, που είναι προϋπολογισμού 34.940 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα είναι:  Η μελέτη επιλογής Διαδρομών στην πόλη του Πειραιά για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και η μελέτη κατακόρυφης - οριζόντιας σήμανσης και ασφάλισης των διαδρομών. 

Η σήμανση θα γίνει με  χρήση ενημερωτικών πινακίδων (διαδραστικές «beacons», οθόνες αφής, πινακίδες μεταβλητού κειμένου, απλές τουριστικές πινακίδες, κλπ) ενώ δεν αποκλείεται η χρήση και άλλου είδους πινακίδων (του Κ.Ο.Κ. ή άλλες), εάν αυτό είναι απαραίτητο. 

Επίσης θα εξεταστεί η διαγράμμιση καθοδήγησης των τουριστικών κυκλικών διαδρομών από το λιμάνι προς σημεία ενδιαφέροντος και επιστροφή. 

Παράλληλα, θα γίνουν προτάσεις για τυχόν μέτρα βελτίωσης και ασφάλισης των επιφανειών βάδισης, με βάση μελέτες συγκοινωνιακών έργων και κυκλοφοριακών μελετών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του έργου θα έχουν στην διάθεσή τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, Εμπορικός Σύλλογος κ.α., ένα χρήσιμο εργαλείο για την προσέλκυση επιβατών κρουαζιέρας στη πόλη.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top