Με τον Ριέρα να κάνει την αρχή, τον Τοροσίδη να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του και τον Φετφατζίδη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Ξάνθη επικρατώντας με 3-0 και έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.




Οι "ερυθρόλευκοι" δίχως να πατήσουν γκάζι, αλλά και να προβληματιστούν από τους γηπεδούχους, πήραν ένα εύκολο τρίποντο από μια έδρα που παραδοσιακά τους παιδεύει και πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Η ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τον Ηρακλή έχει πλέον ξεχαστεί...




Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πριν από λίγες ημέρες είχε πει πως θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται έχοντας μια σταθερή απόδοση είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο γήπεδο της Ξάνθης αυτό έγινε πράξη.


Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν την Ξάνθη ψηλά, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν τρία παίρνοντας μια νίκη "χρυσάφι" για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε δικαιώθηκε για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Πάρντο ο οποίος όταν χρειάστηκε έκανε αυτό που έπρεπε.


Από την άλλη η Ξάνθη έδειξε κάποια καλά στοιχεία στην αναμέτρηση, είχε ευκαιρίες κυρίως μετά το 30’ ωστόσο θέλει δουλειά στην τελική προσπάθεια ώστε να έρχονται και τα γκολ.


Γήπεδο: Πηγαδίων


Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)


Boηθοί: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου)


Skoda Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57’Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Γκλέισον, Στιούαρτ (63’ Μπούγκα), Στρμπα (35’ Μαρσελίνιο).


Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85’ Πάντελιτς), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (55’ Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65’ λ.τρ. Χολέμπας).


Kίτρινες κάρτες: Βάλλας (60’ Ξάνθη), Φλίσκας (68’ Ξάνθη), Πόι (78’ Ξάνθη)


Σκόρερ: Ριέρα (16’- Ολυμπιακός), Τοροσίδης (53’- Ολυμπιακός), Φετφατζίδης (74’- Ολυμπιακός)


Από νωρίς το προβάδισμα


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μιραλάς, μετά από λάθος του Γκλέισον, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ξάνθης.


Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 14ο λεπτό από ένα φάουλ του Ιμπαγάσα η μπάλα έφυγε άουτ. Δεν έγινε όμως το ίδιο και δύο λεπτά αρτγότερα.


Συγκεκριμένα, στο 16’ ο Ριέρα ο οποίος δεν είχε φανεί μέχρι εκείνο το λεπτό, κατάφερε να άνοιξε το σκορ για τους "ερυθρόλευκους" με ωραίο πλασέ, ύστερα από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Φουστέρ.








Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο γήπεδο των Πηγαδίων και ενώ θα περίμενε κανείς πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα συνέχισε να ασκεί πίεση ψηλά προς την αντίπαλη εστία, τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον χώρο του κέντρου, καθώς ο Ρόμενταλ δεν βοήθησε καθόλου.


Έτσι η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά στην τελική προσπάθεια είτε οι παίκτες της δεν ήταν ψύχραιμοι, είτε ο Πάρντο έλεγε "όχι".


Στο 32’ Ο Φλίσκας δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, αλλά ο Πάρντο έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 34’ ο Ιμπαγάσα απάντησε στις ευκαιρίες, ωστόσο από το σουτ του η μπάλα έφυγε άουτ.


Στο 36’ η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Πόι μέσα από την περιοχή έκανε το γύρισμα στον Μπόατενγκ ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο.


Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ξάνθη έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Στο 45' μετά από λάθος του Ρόμενταλ, ο Πόι που κέρδισε την μπάλα έδωσε στον Μαρσελίνιο, ο οποίος μόνος του απέναντι στον Πάρντο έστειλε την μπάλα πάνω του και παρέμεινε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.


Δοκάρι και… γκολ


Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, με την Ξάνθη να έχει δοκάρι και ο Ολυμπιακός γκολ. Στο 51’, ο Κατόνγκο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Πάρντο ακούμπησε λίγο την μπάλα και χτύπησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα (53’) ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" τη νίκη.


Ο Ιμπαγάσα έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά και ο Τοροσίδης με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.








Ο Ολυμπιακός με το υπέρ του 2-0 στην έδρα της Ξάνθης, συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Φετφατζίδη ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.


Στο 75’ λοιπόν ο Μιραλάς έκανε παράλληλη πάσα από τα αριστερά για τον Φετφατζίδη, ο νεαρός άσος πέρασε τον αντίπαλό του και με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ για να κάνει το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
SPORT24
 
Top